Τους λόγους για τους οποίους θα ήθελε να υιοθετήσει ένα παιδί κάποια στιγμή στη ζωή της και όχι να αποκτήσει ένα δικό της, εξήγησε η Ζέτα Δούκα κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Πρωινό Mou», όπου ήταν καλεσμένη σήμερα.    Η 36χρονη ηθοποιός παραδέχτηκε πως είναι πολύ «δειλή» και «φευγάτη» σαν άνθρωπος για να φέρει στον κόσμο ένα δικό της παιδί και προτιμά να υιοθετήσει:

«Γιατί είναι ήδη γεννημένο. Και πιστεύω ότι, για να μπεις στη διαδικασία της υιοθεσίας ενός άλλου ανθρώπου, πάει να πει ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει και τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης» ανέφερε και όταν ο Γιώργος Λιάγκας σχολίασε ότι, ακόμα κι έτσι, θα έχει ακριβώς τις ίδιες ευθύνες απέναντι στο παιδί με αυτές που θα είχε αν ήταν δικό της, εκείνη απάντησε:

«Είναι διαφορετική η προέλευση. Νιώθω ότι, υιοθετώντας ένα παιδί, δίνεις μια ευκαιρία σε έναν άνθρωπο να ζήσει μια καλύτερη ζωή, από αυτή που, ενδεχομένως, έχει. Όταν φέρνεις ένα παιδί στον κόσμο, φέρνεις και την ευθύνη του να φέρεις και μια νέα ζωή».  

Μάλιστα, παραδέχτηκε πως, στο παρελθόν, έχει κάνει κινήσεις για να υιοθετήσει, αλλά «είναι απαγορευτικό στην Ελλάδα αυτό για μια ανύπαντρη γυναίκα. Και δεν υπάρχουν και πολλά παιδιά για υιοθεσία στην Ελλάδα. Υπάρχουν παιδιά που μπορείς να πάρεις την κηδεμονία, αλλά δεν είναι δικά σου και δεν έχεις την πλήρη ευθύνη τους».  

Αποκάλυψε παράλληλα πως κανείς από τους συντρόφους που έχουν περάσει από τη ζωή της δεν της ξύπνησε το μητρικό φίλτρο: «Ίσως επειδή τα πιστεύω μου είναι πολύ ισχυρά ή απλώς δεν έχει τύχει. (…) Οι άνθρωποι με τους οποίους ήμουν μαζί, ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με εμένα όσον αφορά στο γάμο και στην απόκτηση ενός παιδιού. Αλλά όλα αλλάζουν σε αυτόν τον κόσμο. Μπορεί να λέμε σήμερα αυτά και μετά να έρθουν τα πάνω-κάτω».

πηγή: yupi.gr