Ο έρωτάς του με την Κατερίνα Παπουτσάκη, ο πολυσυζητημένος χωρισμός τους και τα όσα ακολούθησαν… Ο Ορέστης Τζιόβας μιλά στην εκπομπή του Γιώργου Στασίδη στο MTV -σήμερα Τετάρτη στις 20.00 μ.μ- και δηλώνει μόνος και ανέτοιμος να ξαναερωτευτεί. «Είμαι μόνος. Κατά βάθος φοβάμαι και δε δίνομαι ολοκληρωτικά. Δε θέλω να ερωτευτώ στο άμεσο μέλλον. Δε νιώθω πως είμαι έτοιμος...Έχω κάνει μεγάλες τρέλες για τον έρωτα. Η μεγαλύτερη από όλες ήταν όταν πηγαινοερχόμουν στη Θεσσαλονίκη με τρένο μάλιστα, Κυριακή πρωί και επέστρεφα Κυριακή βράδυ. Έμενα μερικές ώρες και επέστρεφα. Ήταν έντονο. Έτσι είμαι εγώ, δίνομαι πολύ στις σχέσεις μου», εξομολογείται ο ηθοποιός.  

Για τον πολύκροτο χωρισμό με την Κατερίνα Παπουτσάκη, δηλώνει με απόλυτη ειλικρίνεια: «Έγινα πιο γνωστός μέσα από αυτό, είναι αλήθεια και δεν μπορώ να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν πιστεύω ότι φταίνε τα φώτα της δημοσιότητας που χωρίσαμε, αν μια σχέση επηρεάζεται από αυτά πάει να πει πως ούτως ή άλλως δεν είναι δυνατή. Κάποιες φορές δεσμεύεσαι από τους παπαράτσι και δεν μπορείς να είσαι χύμα, αλλά δεν υπάρχει και λόγος να καταπιέζεσαι. Εγώ δεν ασχολιόμουν ποτέ με αυτά. Ο κίτρινος τύπος είναι της κλειδαρότρυπας, γι’ αυτό και πουλάει. Ήταν ένας χορός που ήξερα ότι θα τον χορέψω».   
Στη συνέχεια μάλιστα παραδέχθηκε πως υπάρχει περίπτωση να συμπρωταγωνιστήσει με την πρώην αγαπημένη του στην ελληνική εκδοχή των Vampires στο Mega: «Ναι, υπάρχει πιθανότητα να γίνει ένα τηλεοπτικό σίριαλ στο Mega με βρικόλακες.

Ο πιλότος που κάναμε πριν από λίγο καιρό άρεσε πολύ, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Έγινε υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Αλέξανδρου Ζαρμπή, ενός πολύ ταλαντούχου νέου σκηνοθέτη και ναι, μπορεί και να συμπρωταγωνιστήσω με την Κατερίνα στους "Βρικόλακες", αφού μαζί κάναμε το δοκιμαστικό. Έχει γίνει λοιπόν πιλότος, έχει γραφτεί το σενάριο και περιμένουμε να δούμε πότε θα ξεκινήσει. Αν πρέπει να δαγκώσω το λαιμό της θα το κάνω! Δεν είμαστε εχθροί. Επαγγελματικά, θα λειτουργήσουμε κανονικά».πηγή: protothema.gr