Για την μετάβασή της από την υποκριτική στη σκηνοθεσία μίλησε η Αντζελίνα Τζολί, τολμώντας να παραδεχτεί πως όχι μόνο δεν αισθανόταν σίγουρη για τη μετάβαση αυτή αλλά και πως σε κάποια φάση, στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας της, κατέρρευσε ψυχολογικά.  
Συγκεκριμένα, η 36χρονη ηθοποιός είπε: "Κατέρρευσα ψυχολογικά μέσα στο ντουζ και ο Μπραντ με βρήκε εκεί να κλαίω. Αισθάνθηκα τεράστια ευθύνη και ένιωσα πως είμαι πολύ μικρή, ποια είμαι εγώ για να το αναλάβω αυτό;. Κατέρρευσα πλήρως".
 
Η Αντζελίναανέλαβε να γράψει και να σκηνοθετήσει την πολεμική ιστορία αγάπης "In the Land of Blood and Honey" που διαδραματίζεται στον πόλεμο της Βοσνίας. Παρόλο που η ταινία προτάθηκε μέχρι και για Χρυσή Σφαίρα, η Αντζελίνα δεν είναι σίγουρη αν θα επαναλάβει το εγχείρημα. "Δεν προγραμμάτιζα να γίνω σκηνοθέτης και ακόμη έχω πρόβλημα στο να πω ότι είμαι σκηνοθέτης. Απλά ήθελα να πω αυτή την ιστορία και κατέληξα να είμαι η σκηνοθέτιδα. Ήταν μεγάλη μου χαρά, αλλά αναρωτιέμαι αν θα ήταν χαρά και για τα άλλα μέλη του καστ και του συνεργείου".


πηγή: yupi.gr