current views are: 3

29 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση12:22

Δεν σας ακούει κανείς… πάρτε το χαμπάρι

Οι κανονικοί άνθρωποι δεν πρόκειται να ασχοληθούν καν με την αποψινή παράσταση που βρίσκει (πάντα) θεατρική στέγη στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Δημοσίευση 12:22’

Οι κανονικοί άνθρωποι δεν πρόκειται να ασχοληθούν καν με την αποψινή παράσταση που βρίσκει (πάντα) θεατρική στέγη στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Οι κανονικοί άνθρωποι δεν πρόκειται να ασχοληθούν καν με την αποψινή παράσταση που βρίσκει (πάντα) θεατρική στέγη στο ελληνικό κοινοβούλιο. Το έργο μπήκε μπροστά και ετοιμάζονται τα τσιτάτα, συνοδευόμενα από τις απαραίτητες καταγγελίες, τις «αποκαλύψεις» χάριν εντυπωσιασμού. Η μάχη της ατάκας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, άλλωστε, πάντα «πουλάει» στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. 

Οι περισσότεροι (είναι οι ίδιοι που ψηφίζουν) δεν ξέρουν σε ποιο κουμπί του τηλεκοντρόλ βρίσκεται το κανάλι της Βουλής. Υγιής αντίδραση, σκέπτεται κανείς, απέναντι στη μαυρίλα της εποχής και στο «μια από τα ίδια» που προσφέρουν οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι.

Όμως το πρόβλημα στην ελληνική ιστορία είναι, αφενός ότι υπάρχει ο παραπάνω τύπος πολιτών και αφετέρου ότι υπάρχουν οι άλλοι που πείθονται από το θέατρο και απορρίπτουν την πραγματικότητα. 

Ποια είναι η πραγματικότητα; 

  1. Φόροι 1,8 δισ. ευρώ (ομολογημένα) και συνολικά 5,4 δισ. ευρώ από δημοσιονομικές περικοπές, τσεκούρι στις συντάξεις, άνθρωποι πνιγμένοι στα χρέη που τρέμουν μήπως το κράτος τούς δεσμεύσει τον λογαριασμό με τα χρήματα που ζουν την οικογένειά τους. 
  2. Αυξήσεις-φωτιά σε όλα τα καύσιμα. Διπλάσιο, μάλιστα, φόρος στο Υγραέριο Κίνησης, για το οποίο μέχρι πρόσφατα δίνονταν κίνητρα στους ιδιοκτήτες ΙΧ, επιδοτώντας τους να αλλάξουν το αυτοκίνητό τους από βενζίνη σε υγραεριοκίνηση για να γλιτώσουν κανένα ευρώ. Κίνητρα και για αλλαγή σε diesel, το οποίο επίσης επιβαρύνεται με νέους φόρους. 
  3. Φόροι στο σπίτι σου, το οποίο πλήρωσες χρυσό με ένα στεγαστικό δάνειο, αλλά πρέπει να τιμωρηθείς μέχρι να πεθάνεις εσύ και μέχρι να πεθάνουν τα παιδιά σου, πληρώνοντας φόρους ιδιοκτησίας(!). Αν δεν στο πάρει η τράπεζα…
  4. Εργαζόμενοι των 250, των 360, των 400, των 520, των 620 ευρώ. 
  5. Νέοι άνθρωποι (οι τυχεροί όπως λένε) που δουλεύουν σε τρεις δουλειές για να βγάζουν 900 ευρώ, χωρίς καμία προοπτική εξέλιξης, με μόνο όνειρο να βρουν μια τρύπα για να φύγουν σε κάποια χώρα του εξωτερικού.

Πρόβλημα είναι, επίσης, ότι ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, παραδέχεται ότι θα υπάρξουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις, αλλά (ω Θεέ, ευτυχώς!) όχι στις υφιστάμενες. Σε ελεύθερη μετάφραση: Όσοι θα βγείτε από τώρα και στο εξής σε σύνταξη, αν προλάβετε να την πάρετε πριν πεθάνετε, ψοφήστε σε μια γωνιά και μην μας ζαλίζετε τον έρωτα. 

Πρόβλημα είναι οι άσχετοι, λοβοτομημένοι, υποστηρικτές αυτής της πολιτικής (είναι η ίδια με την προηγούμενη μην μπερδεύεστε), οι οποίοι κάπου έχουν βολευτεί και έχουν πληρωμένα από άλλους πολλές από τις πάγιες υποχρεώσεις τους. Αυτοί, βέβαια, πιστεύουν ότι αν μια οικογένεια έχει ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ είναι πλούσια και (εννοείται) πρέπει να τιμωρηθεί!

Λοιπόν…

Θα παρακολουθήσουμε την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά (κάποιοι είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε) και θα ξεχάσουμε τη διαφθορά των αξιών και της αξιοπρέπειάς μας. 

Επομένως, για να ισορροπήσουμε λίγο το πράγμα, η καλύτερη επιλογή στην περίπτωση μας είναι οι πολιτικοί να βάλουν στο εξής φίμωτρο, γιατί στην πραγματικότητα δεν τους ακούει κανείς. 

Οι Έλληνες της αλληλεγγύης και της υπομονής μπούχτισαν και από τις υποσχέσεις και από τα κενά λόγια. Περιοριστείτε, λοιπόν, στο ελληνικό κοινοβούλιο, δώστε άλλη μια παράσταση για να ανακτήσετε επικοινωνιακά οφέλη και μην κουράζετε άλλο τους πολίτες. Έχουν έναν Γολγοθά να ανέβουν από τις υπογραφές σας και στο κουβάλημα του σταυρού δεν θα παρηγορούνται από τις «αποκαλύψεις» για τη διαπλοκή.