«Αγριεύουν» τα πράγματα στον «Ελεύθερο Τύπο» με αφορμή την απόλυση συντάκτη ύλης, ο οποίος δουλεύει στην εφημερίδα από την προ Γιάννας Αγγελοπούλου εποχή- καθ΄ όλα άρτιου και αποτελεσματικού στη δουλειά του-. Οι εργαζόμενοι προχωρούν στη συλλογή υπογραφών, ώστε να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση αύριο Τετάρτη ή το αργότερο τη Δευτέρα με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η θέση που… αδειάζει έχει ήδη καλυφθεί (οι κακές γλώσσες λένε εδώ και καιρό) από συντάκτη ύλης με… στελεχικές ανησυχίες που προέρχεται από την δοκιμαζόμενη Ελευθεροτυπία.

Οι πηγές μου, εκτιμούν, ότι η έλευση αυτή θα προκαλέσει και αναταράξεις στο αμέσως μετά τη διεύθυνση επίπεδο της εφημερίδας.

Υπενθυμίζουμε ότι η τακτική αυτή είχε επαναληφθεί όταν πριν από λίγους μήνες ο σκιτσογράφος της εφημερίδας, πολυβραβευμένος με διεθνείς διακρίσεις Μιχάλης Κουντούρης αντικαταστάθηκε αίφνης από τον Γιάννη Δερμεντζόγλου (που και αυτός επί σειρά ετών και μέχρι το «λουκέτο» της Γιάννας Αγγελοπούλου εργαζόταν ως σκιτσογράφος στην εφημερίδα).

Κατόπιν όλων αυτών η κοπή της πίτας του «Ελεύθερου Τύπου» που έχει προγραμματιστεί να γίνει την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενώ είναι δεδομένο πως θα γίνει σε βαρύ κλίμα. Φανταστείτε ο νεοπροσληφθείς να κερδίσει και το φλουρί...

ΧΡΑΝ