Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό Extra Channel για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση στην εκπομπή "Θέματα αισθητικής ιατρικής". Μειοψήφησαν η Εύη Δεμίρη και ο Ιωάννης Παπακώστας που πρότειναν πρόστιμο 20.000 ευρώ. 
Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και στην εκπομπή Μακελειό στις 22/10/11 για παραβίαση διατάξεων περί σεβασμού του Συντάγματος και των θεσμών του κράτους, όταν ο καλεσμένος ψυχίατρος της εκπομπής τάχθηκε υπέρ της δικτατορίας. Μειοψήφησαν ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης, ο Κωνσταντίνος Αποστολάς και ο Γιώργος Στεφανάκης, που πρότειναν σύσταση, αποδεχόμενοι ότι ο παρουσιαστής της εκπομπής δεν επικροτούσε τις απόψεις του ψυχιάτρου. Μειοψήφησε επίσης και η Εύη Δεμίρη που πρότεινε πρόστιμο 30.000 ευρώ. 

Ερωτώμενος για την υπόθεση του Alter, ο πρόεδρος του ΕΣΡ τόνισε πως αναβλήθηκε η συζήτηση για 15 μέρες μέχρι την εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής του καναλιού στο άρθρο 99. 

Τέλος απορρίφθηκε η αίτηση μεταβολής της φυσιογνωμίας του τηλεοπτικού σταθμού Tele Time του νομού Αχαΐας από ενημερωτικό σε μη ενημερωτικό σταθμό.

Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ
TAGS