Εδώ και μερικές μέρες, ακούω συχνότερα από γνωστούς και φίλους ότι για την τηλεοπτική τους ενημέρωση επιλέγουν τον ΑΝΤ1. Άρχισα ένα ανελέητο ζάπινγκ για να καταλάβω το γιατί. Τελικά η απάντηση δεν ήταν και τόσο δύσκολη.
Το Mega, όπως υπέκυψε λόγω της μνημονιακής του πολιτικής (και εμμονής) στο Alter, τώρα παρουσιάζει εμφανή σημάδια κόπωσης έναντι του ΑΝΤ1. Είναι το μοντέλο- καφενείο που άρχισε να κουράζει. Να τα πούμε, να τα αναλύσουμε, άντε να δούμε και ένα βίντεο στο καπάκι για να τα εμπεδώσουμε. Κάποια στιγμή, σου δημιουργείται η εντύπωση ότι ακόμα και χωρίς φωνή, βλέποντας απλά τους τίτλους, το δελτίο του Mega το παρακολουθείς.

Αντιθέτως στον ΑΝΤ1 βλέπεις ένα δελτίο-πώς να το πω, κανονικό. Με τα θεματάκια του, τα βιντεάκια του και με πολλές ειδήσεις. Έστω και αν δεν είναι όλα του γούστου σου, βλέποντας το δελτίο, έχεις την αίσθηση ότι ενημερώνεσαι- όχι ότι παρακολουθείς μια δημόσια συζήτηση ενημερωμένων ανθρώπων σε καφενείο.

Την προσπάθεια, πρέπει να την πιστώσουμε στον Στρατή Λιαρέλλη, διευθυντή ειδήσεων του καναλιού του Αμαρουσίου, ο οποίος επέλεξε το μοντέλο και επέμενε σε αυτό, ακόμα και όταν δεν είχε καλά αποτελέσματα σύμφωνα με τα μηχανάκια των νοικοκυραίων της AGB. Και στη Μαρία Χούκλη φυσικά, που ποτέ δεν πέταξε τη σκούφια της υπέρ του μνημονίου, αλλά και ποτέ δεν ανέβηκε στα κάγκελα κατά του Τόμσεν…

ΧΡΑΝ