Επιστολή προς του συναδέλφους του στην ΕΡΤ απέστειλε ο παραιτηθείς γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης Βασίλης Μπίτσης, ο οποίος αποχωρεί από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής έπειτα από 25 μήνες. Αναλυτικά η επιστολή του κ. Μπίτση:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Για 25 μήνες δώσαμε πολλές μάχες για την ενημέρωση και την αξιοπρέπεια της Δημόσιας Τηλεόρασης. Πορευτήκαμε μαζί, σε κρίσιμες για την εταιρία στιγμές, προσπαθώντας να αντισταθούμε στην επαγγελματική μας απαξίωση, που πολλοί  επιθυμούν.
    
Κάθε χρόνο μέναμε όλο και λιγότεροι, αλλά συνεχίσαμε  τις μάχες με τις πολύωρες ενημερωτικές εκπομπές και τις ειδήσεις. Στόχος μας η σοβαρότητα και η αναγκαιότητα μιας πολύπλευρης ενημέρωσης, όπου κάθε κοινωνική και πολιτική ομάδα της χώρας είχε  βήμα και λόγο .  Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός της Δημόσιας Τηλεόρασης.
  
Μπορεί  να κάναμε και λάθη. Αλλά ήταν λάθη χωρίς σκοπιμότητα, στην προσπάθεια να ενημερώσουμε άμεσα και έγκυρα τον Έλληνα πολίτη σε αυτή την πρωτόγνωρη πορεία  της χώρας, τα τελευταία δύο χρόνια.

Δεχθήκαμε πολλές επιθέσεις και για λόγους ουσίας και για λόγους εντυπωσιασμού. Αρνούμαι, όμως, τη λογική των αποφάσεων που λαμβάνονται υπό καθεστώς πανικού. Ανοίξαμε  αρκετές  «κερκόπορτες»,  δίνοντας την ευκαιρία  για  μεγαλύτερη απαξίωση. 

Η φωνή και η εικόνα της  ΕΡΤ, είναι τα ισχυρά της όπλα. Όταν αυτά σιγούν, μειώνεται  και η δύναμή της. Δυστυχώς, νιώσαμε πολλές φορές τη μοναξιά του θύματος, χωρίς καμιά ασπίδα προστασίας. Αναλαμβάνω την ευθύνη για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις. Ευχαριστώ τα μέλη του Δ.Σ. για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλαν. Η παραίτησή μου, όμως, δεν επιδέχεται καμιάς παρερμηνείας .

Σημασία έχει να ξέρεις πότε φεύγεις, βάζοντας όρια στην προσωπική και επαγγελματική σου αξιοπρέπεια.  Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια,  γιατί κρατήσατε την ενημέρωση που παρέχει η  ΕΡΤ , σε  υψηλά επαγγελματικά επίπεδα. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους προσωπικά και να ζητήσω συγνώμη από αυτούς, που μπορεί να αισθάνονται αδικημένοι από τη θητεία μου.

Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω και προσωπικά την οικογένεια μου, η οποία με στερήθηκε  τους τελευταίους 25 μήνες , καθώς η ΕΡΤ είχε γίνει το "πρώτο μου σπίτι". Παραμένω πάντα ένας από σας, όπως σας το  είχα πει και στην αρχή της θητείας μου ως Γενικός Διευθυντής και όπως το γνωρίζετε οι περισσότεροι, τα τελευταία 25 χρόνια της κοινής μας πορείας στην ΕΡΤ».