Επιστολή προς τα συνδικαλιστικά σωματεία έστειλε η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του ραδιοφώνου στην ΕΡΤ, με αφορμή την πρόσληψη των συμβασιούχων:

Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ

Η ανακοίνωση από το Δ.Σ. της ΕΡΤ των ονομάτων των συμβασιούχων των οποίων ανανεώνεται η σύμβαση, έδειξε πως οι γνωστές, στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» παθογένειες, καλά κρατούν. Αυτή τη φορά, δε, την ευθύνη για την αναπαραγωγή τους έχει, σχεδόν, καθ’ ολοκληρίαν η διοίκηση της ΕΡΤ.

Τα κριτήρια ερμηνεύθηκαν κατά το δοκούν ενώ το ίδιο συνέβη και όσον αφορά τις ανάγκες στις υπο-κατηγορίες συμβασιούχων. Εύλογα, λοιπόν, δε δόθηκε στη δημοσιότητα η «βαθμολογία» όσων προκρίθηκαν αλλά και των επιλαχόντων, που θα επαλήθευε τα προηγούμενα.

Επιπλέον των προηγουμένων, η διοίκηση απέδειξε για μια ακόμα φορά πως διοικεί την .......ΕΤ και όχι την ΕΡΤ, αφού αντιμετώπισε και πάλι το Ραδιόφωνο σαν φτωχό συγγενή.

Από τους 63 συμβασιούχους μόλις οι 9 αφορούν αποκλειστικά το ραδιόφωνο!!

Για να συμβεί αυτό πριμοδοτήθηκε η κατηγορία των παρουσιαστών της τηλεόρασης καθώς και η κατηγορία των πολιτικών συντακτών, παρά την πληθώρα αντίστοιχων συναδέλφων αορίστου χρόνου.

Παρότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Λ. Ταγματάρχης, είχε παρουσιάσει, στην πρόσφατη συνάντηση με τη Διοίκηση της ΕΣΗΕΑ και τους εκπροσώπους, λίστα με 11 παρουσιαστές και 8 πολιτικούς συντάκτες, την ώρα της κρίσης οι δύο αυτές κατηγορίες πριμοδοτήθηκαν με 3 άτομα επιπλέον! Ταυτόχρονα με τα προηγούμενα, για να «ικανοποιηθούν οι στόχοι», παραγωγοί εκπομπών προσελήφθησαν ως πολιτικοί συντάκτες ή ως ρεπόρτερς!!

Σα να μην έφταναν όλα αυτό αποκλείστηκαν συνάδελφοι του ραδιοφώνου με 15 χρόνια στην ΕΡΤ χωρίς να έχουν δεύτερη εργασία και με οικογενειακά προβλήματα καθώς και άλλοι με μεταπτυχιακό και διδακτορικό!!! Και τα ανάλογα παραδείγματα.... «δίκαιης κρίσης» είναι πολλά.

Η διοίκηση της ΕΡΤ οφείλει και καλείτε να δημοσιοποιήσει τη «βαθμολογία» των επιτυχόντων, καθώς και των επιλαχόντων. Και εννοώ τόσο τη συνολική όσο και την αναλυτική –κατά κριτήριο- βαθμολογία. Αν δεν το κάνει πρέπει να εξετασθούν περαιτέρω ενέργειες που θα την αναγκάσουν να το κάνει.

Από την άλλη, οι συνάδελφοι που έχουν αδικηθεί, σε πρώτη φάση, πρέπει να καταθέσουν ένσταση ως τις 15 Φεβρουαρίου.

Η εκπρόσωπος του ραδιοφώνου

Βασιλεία Ζερβού

TAGS