Μετά τον Τάκη Σπηλιόπουλο, άλλοι τέσσερις συμβασιούχοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, δεν θα συνεργαστούν τελικά με την κρατική ραδιοτηλεόραση, λόγω του απαράβατου κανόνα της μονοθεσίας.
Πρόκειται για τον Χρήστο Μιχαηλίδη (ραδιόφωνο- πρόγραμμα) και τους πολιτικούς συντάκτες Αντώνη Κωβαίο (ΤΟ ΒΗΜΑ), Γιώργο Τερζή (Καθημερινή) και Βούλα Κεχαγιά (ΤΑ NEA).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι Κωβαίος και Τερζής κοινοποίησαν την απόφασή τους γραπτώς και ταυτοχρόνως άφησαν αιχμές για την απόφαση περί μονοθεσίας. Όσο για τη Βούλα Κεχαγιά λέγεται ότι διαμήνυσε ότι θα διεκδικήσει δικαστικά τη δεύτερη δουλειά στην ΕΡΤ!

Το θαυμαστικό μπήκε γιατί την εποχή που ζούμε, με τόσους ανέργους- ανάμεσά τους και κάποιες εκατοντάδες ικανούς δημοσιογράφους, το να έχεις πρώτη δουλειά στον ΔΟΛ και δεύτερη στην ΕΡΤ, φαντάζει μεγάλη πολυτέλεια. Καθένας ωστόσο πράττει κατά το δοκούν και κρίνεται από τις πράξεις του.

Συνεχίζουμε: Χθες, εξετάστηκαν και οι αρκετές ενστάσεις που υποβλήθηκαν και σύμφωνα με πληροφορίες δύο από αυτές κρίθηκαν ότι πρέπει να γίνουν δεκτές. Στη μια περίπτωση- λέγεται, δεν είχαν συνυπολογιστεί τίτλοι σπουδών και στη δεύτερη χρόνος προϋπηρεσίας.

Σήμερα όλα αυτά αναμένεται να τεθούν υπ όψιν του ΔΣ της ΕΡΤ ώστε να ληφθεί και η τελική απόφαση για τους συμβασιούχους.

Εκπλήξεις δεν αναμένονται. Το μόνο που δεν θέλει το ΔΣ- διαβεβαιώνουν αρμοδίως, είναι να γίνει του… κουτρούλη ο γάμος.
Ίσως παρατηρήσατε ότι στο κείμενο που διαβάσατε δεν αναφέρεται το όνομα του Γιάννη Πολίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε σχετική δήλωση ότι δεν θα έχει δεύτερη απασχόληση. Ακούγεται περίεργο να φεύγει από ΤΑ ΝΕΑ, αλλά έχω εμπιστοσύνη στις πηγές μου.  

Χριστίνα Αναστασίου
TAGS