Από τον συνάδελφο Γιώργο Τερζή,  λάβαμε mail με το οποίο μας ενημερώνει για σημεία της επιστολής που έστειλε στο ΔΣ της ΕΡΤ αρνούμενος την ανανέωση της σύμβασής του και τα οποία έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον:
Προς ενημέρωσή σας, κοινοποιώ τμήματα της επιστολής που κατέθεσα χθες προς το Δ.Σ. της ΕΡΤ ΑΕ, με την οποία αρνούμαι την ανανέωση της σύμβασής μου.
Στην επιστολή, σημειώνω ότι
«το ίδιο αυτό κριτήριο (μονοθεσία) μοιάζει να λειτουργεί τιμωρητικά έναντι των δημοσιογράφων που υπογράφουν (ως οφείλουν) τη δουλειά τους και μάλιστα σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας. Και τούτο διότι αδυνατώ να φανταστώ με ποιόν τρόπο η ΕΡΤ Α.Ε. θα «ελέγξει» στο εξής εάν υπάρχουν περιπτώσεις συναδέλφων μου που εργάζονται ανωνύμως σε ΜΜΕ ή άλλες εταιρείες αμειβόμενοι π.χ με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Δεν φαντάζομαι η ΕΡΤ ΑΕ να ζητήσει αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης στο τέλος του έτους...»
Επισημαίνω ως λάθος την ανακοίνωση ονομάτων «επιτυχόντων», πριν υπάρξει επίσημη  συνεννόηση με όσους ενέπιπταν στο κριτήριο αποκλεισμού της μονοθεσίας
και καταλήγω πως «...θεωρώντας ότι η απόφαση του Δ.Σ. να επιβάλλει τη μοναδική απασχόληση για το σύνολο του προσωπικού της ΕΡΤ θα υλοποιηθεί χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο, δεν αποδέχομαι το διορισμό προκειμένου η θέση μου να παραχωρηθεί σε άνεργο συνάδελφό μου».

Σας ευχαριστώ πολύ
Γιώργος Τερζής
Πολιτικό ρεπορτάζ εφημερίδας Καθημερινή
TAGS