Τμήμα της επιστολής του προς το ΔΣ της ΕΡΤ απέστειλε στο Newpost.gr ο συνάδελφος Άγγελος Κωβαίος, πολιτικός συντάκτης στο ΒΗΜΑ. Στην επιστολή του τονίζει ότι με βάση την απόφαση περί αποκλειστικής απασχόλησης δεν θα έπρεπε να έχουν συμπεριλάβει καν το όνομά του μεταξύ των συμβασιούχων.

«Για πληρέστερη ενημέρωσή σας, σας κοινοποιώ μέρος της επιστολής μου  προς το Δ.Σ της ΕΡΤ, με θέμα τις μεθοδεύσεις κατά την «επιλογή» των νέων συμβασιούχων

«- (...) λογικό και αναμενόμενο θα ήταν, με βάση την τελευταία απόφασή σας περί αποκλειστικής απασχόλησης, να μην έχετε καν συμπεριλάβει το όνομά μου στον κατάλογο των νέων συμβασιούχων.

- εκτιμώ ότι με την απόφασή του ΔΣ αδικούνται όσοι ασκούν τη δημοσιογραφία επωνύμως

- προξενεί απορία το κατά πόσον η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να ελέγξει πόσοι από τους συναδέλφους, συμβασιούχους ορισμένου ή αορίστου χρόνου, που θα απασχολούνται στο εξής στην ΕΡΤ, θα συνεχίζουν να εργάζονται σε έντυπα ή άλλα μέσα, χωρίς να υπογράφουν τα κείμενά τους.

Κατόπιν αυτών, δηλώνω ότι για τους παραπάνω λόγους δεν αποδέχομαι την πρόσληψή μου, την οποία υπό αυτές τις συνθήκες αυθαιρέτως ανακοινώσατε και ζητώ να δημοσιοποιήσετε και την εκ μέρους μου άρνηση να αποδεχθώ τη θέση του πολιτικού συντάκτη.

Με τιμή
Άγγελος Αντ. Κωβαίος»
TAGS