Οι δυο δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια βομβαρδισμού της συριακής πόλης Χομς, είναι η Αμερικανίδα Μέρι Κόλβιν, που εργαζόταν για την βρετανική εφημερίδα Sunday Times και ο γάλλος φωτορεπόρτερ Ρεμί Οσλίκ, δήλωσαν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης. Οι δυο δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν όταν κατά το βομβαρδισμό της Χομς επλήγη το σπίτι στο οποίο διέμεναν. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δυο δημοσιογράφοι χτυπήθηκαν από ρουκέτα ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν. Ησαν βετεράνοι δημοσιογράφοι που είχαν καλύψει πολέμους στη Μέση Ανατολή και αλλού. 

Και οι δύο ήταν βετεράνοι δημοσιογράφοι με θητεία σε πολέμους στη Μέση Ανατολή και αλλού. Η Μαρί Κόλβιν ήταν μία ατρόμητη ρεπόρτερ που είχε χάσει το μάτι της σε αποστολή στη Σρι Λάνκα το 2001 και έκτοτε φορούσε μαύρη καλύπτρα. 

Η Συρία αποτελεί ένα εξαιρετικά επικίνδυνο πεδίο για τους δημοσιογράφους, καθώς οι δυνάμεις της συριακής εξέγερσης είναι κατά κύριο λόγο εγκλωβισμένες σε θύλακες.

 Η πόλη Χομς, επίκεντρο της συριακής εξέγερσης, πολιορκείται από τις δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού και σφυροκοπείται ασταμάτητα από τις 3 Φεβρουαρίου. 

Την περασμένη εβδομάδα , ο δημοσιογράφος των New York Times Αντονι Σαντίντ πέθανε από κρίση άσθματος στη Χομς.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS