Σπάει το μέτωπο δημοσιογράφων- τεχνικών στον Air 104,4 fm. Οι δημοσιογράφοι με ψήφισμά τους καταγγέλλουν την ΕΤΕΡ για τη σημερινή κινητοποίηση. Εμμέσως πλην σαφώς καταγγέλλουν και τις 11 Ενώσεις του Διασωματειακού, μεταξύ των οποίων και την ΕΣΗΕΑ, ενώ  ζητούν από την διεύθυνση του σταθμού  να τους γνωστοποιήσει «σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει ώστε να διασφαλιστεί η νομιμότητα, η εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και των νόμων» !

Συνάδελφοι, προσοχή! Ο κοινωνικός αυτοματισμός είναι κάκιστος σύμβουλος.

ΧΡΑΝ

Παραθέτουμε το ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σε απάντηση των ψευδών προκλητικών, αντισυνδικαλιστικών και αντεργατικών ανακοινώσεων της ΕΤΕΡ με ημερομηνίες 21 και 23 Φεβρουαρίου 2012, εμείς, οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στο ξενόγλωσσο πρόγραμμα 104.4 fm, του δημοτικού ραδιοσταθμού "Αθήνα 9.84 fm", έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Κανείς από εμάς, όπως και κανένας εκπρόσωπος μας, ούτε παραβρέθηκε ούτε εκδήλωσε καθ' οιονδήποτε τρόπο τη συμπαράστασή του στην προκλητική και αντιδημοκρατική συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΕΤΕΡ έξω από τις εγκαταστάσεις του σταθμού εμποδίζοντας την απρόσκοπτη είσοδο και έξοδο των εργαζομένων.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι οι περί ων ο λόγος συνάδελφοι τους οποίους υπερασπίζεται η ΕΤΕΡ δεν είναι πλέον εργαζόμενοι καθώς έχουν λήξει προ πολλού οι συμβάσεις έργου με τη ΔΕΡΑ.

Καταδικάζουμε απερίφραστα παρόμοιες "συνδικαλιστικές πρακτικές" οι οποίες όχι μόνο δεν προασπίζουν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και δη των δημοσιογράφων, αλλά απεναντίας τα υπονομεύουν σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία θέτοντας σε ομηρία το πενιχρό έτσι κι αλλιώς εισόδημά μας.

Απαιτούμε από την ΕΤΕΡ να σταματήσει αυτού του είδους τις τυχοδιωκτικές ενέργειες και να προασπίσει τα συμφέροντα των συγκεκριμένων μελών της μέσω της δικαστικής οδού ή όποιου άλλου νόμιμου μέσου κρίνει.

Παράλληλα, εμείς, οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στο ξενόγλωσσο πρόγραμμα 104.4 fm, του δημοτικού ραδιοσταθμού "Αθήνα 9.84 fm", καταγγέλλουμε στους πολίτες της Αθήνας:

Την αντεργατική, "συνδικαλιστική" πρακτική της Ένωσης Τεχνικών Ραδιοφωνίας, τα μέλη της οποίας απέκλειαν την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού για τους υπόλοιπους εργαζόμενους σ' αυτόν, χθες έως αργά το βράδυ. Οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να εργάζονται περικυκλωμένοι, αποκλεισμένοι και προπηλακιζόμενοι.

Την αυταρχική, αντιδημοκρατική πρακτική της Ε.ΤΕ.Ρ., η οποία στερεί από τους εργαζόμενους δημοσιογράφους το δικαίωμα στην εργασία.

Την Ε.ΤΕ.Ρ, η οποία αγνοεί επιδεικτικά το γεγονός ότι η διοίκηση του σταθμού έχει δρομολογήσει τη διαδικασία καταβολής των δεδουλευμένων στα μέλη της και δημιουργεί με την εμπρηστική συμπεριφορά της μια απαράδεκτη και επικίνδυνη, για το δικαίωμα στην ενημέρωση, κατάσταση.

Την Ε.Τ.Ε.Ρ., η οποία με την ανεύθυνη και δημαγωγική της πολιτική θέτει εν κινδύνω τη δουλειά 210 εργαζόμενων στον "Αθήνα 9,84 fm", προκειμένου να εξυπηρετήσει αλλότριους προς την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, σκοπούς της.

Την Ε.ΤΕ.Ρ και τα μέλη της, τα οποία παρανόμως, βιαίως πραγματοποιούν κατάληψη στις εγκαταστάσεις του σταθμού παρεμποδίζοντας την ελεύθερη, ανεμπόδιστη δουλειά των δημοσιογράφων, στερώντας κατ' αυτόν τον τρόπο το δικαίωμα στην ενημέρωση από τους πολίτες της Αθήνας.

Εμείς, οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στο ξενόγλωσσο πρόγραμμα 104.4 fm, του δημοτικού ραδιοσταθμού "Αθήνα 9.84 fm", δηλώνουμε:

Ότι η Ε.ΤΕ.Ρ.  οφείλει να εξαντλήσει, εφόσον πιστεύει ότι βρίσκεται σε δίκαιο, όλα τα ένδικα μέσα πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια η οποία πλήττει τα εργασιακά δικαιώματα των υπολοίπων συναδέλφων.

Η Ε.ΤΕ.Ρ με την πρακτική της τους τελευταίους μήνες δημιουργεί εντάσεις και συγκρούσεις στον δημοτικό ραδιοσταθμό της πόλης. Οι πρακτικές αυτές γεννούν εύλογα ερωτήματα σχετικά με  τα κίνητρα που υποκινούν αυτή την στάση. Λογικά μπορεί να αναρωτηθεί κανείς αν υποκρύπτονται αλλότρια συμφέροντα ή πιθανή "κρυφή ατζέντα".

Η Ε.ΤΕ.Ρ αρνείται πεισματικά τις διαπραγματεύσεις και τον διακανονισμό της εργατικής διαφοράς που έχει προκύψει με την διοίκηση του σταθμού, δημιουργώντας αδιέξοδο στους εργαζομένους, αλλά και στα ίδια της τα μέλη.

Επίσης,  εμείς, οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στο ξενόγλωσσο πρόγραμμα  104.4 fm, του δημοτικού ραδιοσταθμού "Αθήνα 9.84 fm", καλούμε τον εκπρόσωπό μας στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ να μας πει:

Τι σκοπεύει να κάνει για την προστασία του δικαιώματος της εργασίας των δημοσιογράφων του σταθμού;

Τι σκοπεύει να κάνει για την προστασία της ελεύθερης και ανεμπόδιστης εργασίας των δημοσιογράφων; Πώς σκέφτεται να αντιδράσει σ' αυτή την κραυγαλέα περίπτωση καταπάτησης της Ελευθερίας του Τύπου;

Ποιά είναι η θέση του για τον αποκλεισμό του ραδιοσταθμού, χθες το βράδυ, από τα μέλη της Ε.ΤΕ.Ρ, οι οποίοι προπηλάκιζαν δημοσιογράφους, επειδή εκείνοι ήθελαν απλά να κάνουν τη δουλειά τους;

Πώς σκέφτεται να διασφαλίσει την εργασία των δημοσιογράφων, τώρα που έχει ανασταλεί η εκπομπή του ξενόγλωσσου προγράμματος του δημοτικού ραδιοσταθμού;

Σκοπεύει να αναλάβει διαμεσολαβητική προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί μια ικανοποιητική και για τα δύο μέρη λύση ή θα συνεχίζει περί άλλων να τυρβάζει;

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στο ξενόγλωσσο πρόγραμμα AIR 104.4 FM του δημοτικού ραδιοσταθμού "Αθήνα 9.84 fm", αναγνωρίζοντας τη προσπάθεια της διοίκησης για την ειρηνική επίλυση της εργατικής διαφοράς με τα τρία μέλη της ΕΤΕΡ, θα θέλαμε να θέσουμε το παρακάτω ερώτημα:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει ώστε να διασφαλιστεί η
νομιμότητα, η εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και των νόμων, ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ξενόγλωσσου προγράμματος 104.4 fm;


ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ AIR 104.4 FM


TAGS