Η δημοσιογραφική οικογένεια πενθεί για το χαμό ενός αγαπητού δημοσιογράφου, του Δημήτρη Πριμικύριου, ο οποίος έφυγε χτες από τη ζωή στη Στυλίδα, σε ηλικία 73 ετών, κατά τη διάρκεια της αγαπημένης του συνήθειας, του κυνηγιού.  Ο Δημήτρης Πριμικύριος υπηρέτησε το χώρο της δημοσιογραφίας για περισσότερα από 50 χρόνια. Εκτός από βετεράνος της δημοσιογραφίας, ήταν δεινός κυνηγός και υποψήφιος βουλευτής με το Κόμμα των Ελλήνων Κυνηγών.  

Γεννήθηκε το 1939 στη Νέα Φιλαδέλφεια, με καταγωγή από τα μικρασιατικά παράλια και την περιοχή Πριμικύρι. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και άρχισε τη δημοσιογραφική του καριέρα από την εφημερίδα «Εθνος» ως συντάκτης ύλης. Στη συνέχεια δούλεψε σε πολλές εφημερίδες και από το 1975 άρχισε να εργάζεται στην ΕΡΤ ως αρχισυντάκτης του δελτίου ειδήσεων και στα «ΝΕΑ» από το 1980 ως συντάκτης ύλης. Συνταξιοδοτήθηκε το 2010. 

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη, στις 4.30 το απόγευμα, από το Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου. Η οικογένειά του, σεβόμενη επιθυμία του ίδιου, παρακαλεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό <> (Ζηνοδώρου 3 και Καλλικλέους, Κολωνός, τηλέφωνο 210-5241935).


Δηλώσεις συναδέλφων του για τον θάνατό του

Ως «ένα σπουδαίο και αγαπητό άνθρωπο», «πάντα χαμογελαστό», με «ήθος και χιούμορ», που «αγαπούσε και βοηθούσε πολύ τους νέους», χαρακτηρίζουν το δημοσιογράφο, Δημήτρη Πριμικύριο, αγαπημένοι φίλοι και συνάδελφοί του, συγκλονισμένοι από την είδηση του απροσδόκητου χαμού του.  

 Ο Δημήτρης Πριμικύριος μαθήτευσε στα πρώτα χρόνια της δημοσιογραφικής του πορείας τη δεκαετία του '60 δίπλα στον δημοσιογράφο και πρώην υπουργό, Γιάννη Καψή, στην εφημερίδα «Έθνος». Ο κ. Καψής δηλώνει στο ΑΜΠΕ για το θάνατό του: «Συγκλονισμένος. Δυσβάσταχτη απώλεια. Ένας από τους πιο παλιούς και καλούς συνεργάτες, φίλος αγαπητός και ανεκτίμητος φεύγει πρόωρα. Ήθος, χιούμορ, αφοσίωση στους φίλους του, θα έλεγα και συγνώμη στους εχθρούς τους, αλλά ο Δημήτρης ήταν από το σπάνιο εκείνο είδος των ανθρώπων που δεν είχε εχθρούς. Ο δημοσιογραφικός κόσμος αφήνει το πιο πικρό δάκρυ του για την απώλειά του».   

Την ίδια περίοδο, στο «Έθνος» γνώρισε τον Δημήτρη Πριμικύριο και ο δημοσιογράφος, Σεραφείμ Φυντανίδης. Από τότε «συνταξίδεψαν» όχι μόνο στην επαγγελματική, αλλά και στην προσωπική τους ζωή, καθώς δέθηκαν με στενή φιλία.   

«Με τον Δημήτρη γίναμε φίλοι πριν από μισό αιώνα, όταν τη δεκαετία του '60 μπήκαμε στο "Έθνος", όπου δουλέψαμε με τον Γιάννη Καψή. Ο Δημήτρης ήταν ίσως ο καλύτερος φίλος που είχα ποτέ, ήταν όχι απλά φίλος, αλλά αδελφός, και μου στάθηκε σε πολύ δύσκολες προσωπικές στιγμές μου», λέει ο κ. Φυντανίδης, και προσθέτει: «Ήταν ένας σπουδαίος, αγαπητός άνθρωπος και ένας πολύ καλός συνάδελφος στις εφημερίδες και την κρατική τηλεόραση, όπου δούλεψε. Ήταν φυσιολάτρης κυνηγός και έφυγε πάνω στο αγαπημένο του σπορ. Έχω συγκλονιστεί από το περιστατικό, γιατί είχαμε μιλήσει την Πέμπτη το απόγευμα και τον περιμέναμε να γυρίσει για να κάνουμε μαζί Καθαρά Δευτέρα. Εκείνος, όμως, πήγε στον ουρανό. Ευτυχώς δεν ταλαιπωρήθηκε. Εύχομαι ο γιος του, ο 28χρονος Ορφέας να ακολουθήσει το παράδειγμά του, να είναι καλός άνθρωπος και να προκόψει, όπως ο πατέρας του».  
   
«Δεν υπάρχουν λόγια», λέει συγκλονισμένος για το θάνατο του Δημήτρη Πριμικύριου ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Τσαλαπάτης, πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). «Όλοι στη δημοσιογραφία γίναμε φτωχότεροι: η Ενημέρωση, οι δημοσιογράφοι και η Κοινή Γνώμη. Οι άνθρωποι που είναι επικεφαλής στα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης και στην Πολιτική ήταν μαθητές του και μακάρι να του μοιάσουν», επισημαίνει ο κ. Τσαλαπάτης. «Ήταν ένας πράος άνθρωπος, πάντα χαμογελαστός, αγαπούσε και βοηθούσε όλους τους νέους. Είχε φοβερή συνέπεια στη δουλειά του και φοβερό πάθος για τη δημοσιογραφία», συμπληρώνει, σκιαγραφώντας την προσωπικότητά του.   
   
Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), δημοσιογράφος, Δημήτρης Γουσίδης, συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τον Δημήτρη Πριμικύριο στην εφημερίδα «Τα Νέα» και δηλώνει γι' αυτόν: «Ακόμα ένας τίμιος αγωνιστής της δημοσιογραφίας έφυγε. Όσοι τον γνώρισαν, θαύμαζαν πολλά πράγματα σε εκείνον».


πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ