Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παντελή Καψή και τον υπεύθυνο τομέα ΜΜΕ της Νέας Δημοκρατίας Σίμο Κεδίκογλου, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ για τη διοίκηση της ΕΡΤ. Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε στην επίκαιρή του ερώτηση στη βουλή:

«Η διορισμένη από την προηγούμενη κυβέρνηση διοίκηση της ΕΡΤ, η οποία έχει οδηγήσει την ΕΡΤ σε απόλυτη υποβάθμιση και στα πρόθυρα της διάλυσης, και σήμερα βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση για την υπόθεση του Champions League και του δορυφορικού προγράμματος, όχι μόνον παραμένει στη θέση της αλλά συνεχίζει να λαμβάνει επιβλαβείς για το δημόσιο συμφέρον και εξαιρετικά διαβλητές αποφάσεις, προκαλώντας εντονότατες αντιδράσεις και σκανδαλίζοντας την κοινή γνώμη. (πρωτοφανής διαδικασία πρόσληψης συμβασιούχων, που οδήγησε σε δεκάδες ενστάσεις και καταδικάστηκε από την ΕΣΗΕΑ αδιαφανείς αναθέσεις δαπανηρών παραγωγών, διαδικασίες σύναψης συμβάσεων μέσω «διαπραγματεύσεων»).

Παράλληλα, η διοίκηση της ΕΡΤ σήμερα και κάτω από τη δική σας πλέον εποπτεία και ευθύνη συνεχίζει και επιχειρεί να ολοκληρώσει την υπογραφή συμβάσεων που βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, για την νομιμότητα των οποίων έχω ήδη καταθέσει δύο μηνυτήριες αναφορές που διερευνώνται από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Πεπόνη, ζητήματα για τα οποία είσθε πλήρως ενήμεροι από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων σας.

Την ίδια ώρα διατηρείται και στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η ίδια διεύθυνση που έχει γίνει αντικείμενο ερωτήσεων (αναπάντητων επί της ουσίας) από όλα τα πολιτικά κόμματα και έχει κατηγορηθεί για περίεργους διαγωνισμούς, παράνομες προσλήψεις, εκβιαστικές πιέσεις σε εργαζομένους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.Τι σκοπεύει να κάνει με τις- ούτως ή άλλως εκτεθειμένες- διοικήσεις των δημοσίων μέσων ενημέρωσης; Σκοπεύει ή όχι να προβεί άμεσα σε αντικατάστασή τους με υπηρεσιακές προκειμένου να διασφαλιστεί η πολυφωνία εν όψει εκλογών και να αποφευχθεί η συνέχιση των προκλητικών και παράνομων ενεργειών της παρούσας διοίκησης της ΕΡΤ που επιφέρουν ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στο δημόσιο ταμείο;

2.Αναλαμβάνει ο ίδιος ως αρμόδιος Υπουργός την ευθύνη για την παραμονή τους και τις συνέπειες των αποφάσεων και πράξεών τους;»

Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Παντελής Καψής απαντώντας στη δήλωση του κ. Κεδίκογλου σημείωσε:

Η ΕΡΤ την τελευταία διετία μείωσε το ετήσιο κόστος λειτουργίας της  κατά 150 εκατομμύρια  ευρώ. Δεν γνωρίζω, κατά συνέπεια, σε ποια λεηλασία αναφέρεται ακριβώς ο κ. Κεδίκογλου. Και  βέβαια,  έχουν  ακόμα να  γίνουν  πολλά.  Το νοικοκύρεμα  συνεχίζεται. Τα υπόλοιπα – που  έχουν  ήδη  απαντηθεί -  θα  απαντηθούν και πάλι  στη Βουλή.

«Με μεγάλη χαρά θα ακούσουμε τις απαντήσεις του Υπουργού Επικρατείας στη Βουλή, όταν αποφασίσει ότι δεν έχει «ανειλημμένες υποχρεώσεις» και εμφανιστεί στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Μέχρι τότε παραμένουν τα ερωτήματα πώς διατηρείται στην ΕΡΤ μία διοίκηση που βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση για την υπόθεση του Champions League, εν μέσω προεκλογικής ουσιαστικά περιόδου, η οποία επιμένει να παίρνει αποφάσεις που προκαλούν σκανδαλισμό των πολιτών και ζημία στο δημόσιο συμφέρον. Μόνον η υπόθεση του Champions League επιβαρύνει την ΕΡΤ δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ εάν αληθεύουν οι πληροφορίες για «δωρεά» του κτιρίου της ΕΡΤ στη Ρηγίλλης τότε σίγουρα θα πρέπει πολλοί να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Μέχρι τότε ελπίζουμε να απαντήσει ο υπουργός στη Βουλή» απάντησε αμέσως μετά ο κ. Κεδίκογλου.
TAGS