Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών έκρινε ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέο τον Θανάση Τσεκούρα, διευθυντή του «Έθνους»  και όπως του επέβαλε και το ΠΠΣ (με πλειοψηφία 3-2), επικυρώνει ομόφωνα την ποινή προσωρινής διαγραφής 18 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ, ύστερα από έγκληση του Ευάγγελου Γιάννου εναντίον του. Η μειοψηφία πρότεινε την προσωρινή διαγραφή 1 έτους.
Ο εγκαλών, θεωρεί υπεύθυνο της απόλυσής του από το «Έθνος» (20.01.11), στο οποίο είχε προσληφθεί στις 01.01.99 (ειδικά στο «Έθνος-Εργασία»), τον Θανάση Τσεκούρα.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει την απόλυσή του «ατιμωτική και προσβλητική πράξη», που έχει κλονίσει την ήδη εύθραυστη υγεία του, την ατομική και οικογενειακή μου ζωή και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα αναφέρει:

 «Με κοπιαστική προσπάθεια συνέβαλα στην εδραίωση του ένθετου «Εργασία», όχι μόνο προσέφερα στην σύνταξη ύλης, αλλά για να αναπτύξω το «Εργασία» έγραφα άρθρα, έκανα ρεπορτάζ, συμμετείχα από το α έως το ω στην έκδοση.

Σταδιακά όμως έβλεπα ανεξήγητες συμπεριφορές απέναντί μου. Πριν δυο χρόνια πρότεινα στον διευθυντή σύνταξης του Κυριακάτικου «Έθνους», την έκδοση ενός οκτασέλιδου ενθέτου με θεματογραφία εργατικά θέματα… Η πρόταση υιοθετήθηκε, αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη, ο κ. Δ. Δουρής, διευθυντής σύνταξης του Κυριακάτικου «Έθνους» με ενημέρωσε, χωρίς να έχει όπως μου είπε καμιά ευθύνη, ότι αποφασίστηκε η έκδοση, αλλά χωρίς εμένα. Αμέσως αντέδρασα. Κατέφυγα στην Ένωσή μας, με αίτημα να μην χρησιμοποιηθεί η πρότασή μου…

Τελικά το έντυπο βγήκε παραλλαγμένο με τη συμμετοχή των συντακτών του «Εργασία» και με τον δικό μου αποκλεισμό… Τον Μάιο του 2010 ο Θ. Τσεκούρας, μου ζήτησε την περικοπή των Κυριακάτικων αποδοχών μου, χωρίς να μου εξηγήσει τους λόγους… Αρνήθηκα και του είπα ότι οι απολαβές μου καθορίζονται από τις συλλογικές συμβάσεις.
Τον Οκτώβριο του 2010, μου ανακοίνωσαν ο διευθυντής και ο διευθυντής σύνταξης, ότι αναλαμβάνω αρχισυντάκτης του «Εργασία». Μόλις άρχισα να δίνω τον τόνο στον έντυπο, με ειδοποίησαν και παρουσία των συντακτών του «Εργασία», ότι ο έχων αποχωρήσει πριν ένα έτος ως συνταξιούχος κατά τα λεγόμενά του, πρώην αρχισυντάκτης Γ. Γεωργιόπουλος, αναλαμβάνει εκ μέρους του διευθυντή ως «δικός» του … στο περιοδικό. Ο ίδιος μου αυτοσυστήθηκε ως «σύμβουλος έκδοσης», χωρίς καμία ανάμειξη στην έκδοση.

Ξαφνικά τη Δευτέρα, ημέρα που κλείνουν οι σελίδες του «Εργασία», έρχεται στο γραφείο μου ο κ. Γεωργιόπουλος και μου λέει, «Φέρε μου αυτή τη φωτογραφία, για να φτιάξω την πρώτη σελίδα». «Αρχισυντάκτης του ενθέτου και υπεύθυνος για την πρώτη σελίδα είμαι εγώ και όχι εσύ», του είπα. «Αυτά να τα πεις στον διευθυντή», άρχισε να με απειλεί.
Σε λίγο με καλεί στο γραφείο του, ο Θ. Τσεκούρας. Με ύφος οργισμένο λέει: -«Γιατί δεν ακούς τον Γεωργιόπουλο».

–«Αρχισυντάκτης είμαι εγώ, όχι αυτός». Μου απαντά, εγώ κάνω ότι θέλω, σε καθαιρώ και σε ξανακάνω συντάκτη ύλης. Του είπα είστε παράνομος και δεν δέχομαι την προσβλητική επαγγελματική μου υποβάθμιση και βλαπτική μεταβολή».
Ενημερώθηκε αμέσως ο κ. Π. Σόμπολος για αυτά τα γεγονότα και μου συνέστησε υπομονή…

Έζησα δύσκολες στιγμές και έκανα ιώβειες υποχωρήσεις, προκειμένου να συνταξιοδοτηθώ. Όμως ούτε πάλι με σεβάστηκαν. Η δράση της συγκεκριμένης διευθυντικής ομάδας δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Προσπάθησαν να με απαξιώσουν. Μετά ακολούθησε ένας συστηματικός πόλεμος, ήρθε η καθαίρεσή μου και στο τέλος η απόλυσή μου. Ακόμα και ως συντάκτη ύλης δεν με άφηναν να δουλέψω και να ασκήσω τα καθήκοντά μου…».