Αμέσως μετά την κατάρρευση της χούντας στην Πάτρα κυριάρχησαν οι «δημοκρατικές» δυνάμεις στον Δήμο Πατρέων. Ο Θεόδωρος Άννινος και ο Ανδρέας Καράβολας. Η Πάτρα γεύτηκε για λίγο και ένα άλλο φρούτο. Το τύπο του επιχειρηματία-δήμαρχο αφού εξελέγη για μια τετραετία ο Ευάγγελος Φλωράτος ο οποίος σήμερα εμπλέκεται στην υπόθεση της «Αχαϊκής Τράπεζας».  

Σήμερα στην καρέκλα του Δημάρχου βρίσκεται ο Γιάννης Δημαράς, η χειρότερη όλων των επιλογών που θα μπορούσαν να κάνουν οι Πατρινοί.

Όλοι αυτοί εξέθρεψαν τα φαινόμενα τα οποία στο εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ της περιέγραψε η συνάδελφος Νεκταρία Ντούκα. Άθλιοι ρουσφετολόγοι, πολιτικά ανεπαρκείς και κυρίως υπεύθυνοι για την οικονομική αλλά και κοινωνική κατάρρευση της Πάτρας.

Μεταξύ των όσων συμβαίνουν στον πολύπαθο Δήμο είναι και η ιστορία της Δημοτικής Μπάντας η οποία κοστίζει μερικά εκατομμύρια ευρώ. Η συνάδελφος Νεκταρία Ντούκα έγραψε σχετικό ρεπορτάζ παραθέτοντας τα απαραίτητα στοιχεί καταλήγοντας ότι τα τελευταία πέντε χρόνια η ιστορία αυτή έχει κοστίσει στους Πατρινούς 3.000.000 ευρώ.

Ένας λοιπόν εκ των μουσικών θεώρησε σκόπιμο να επισκεφτεί την συνάδελφο στον χώρο εργασίας της και να την επιτεθεί με σφοδρότητα.

Η Ένωση Συντακτών εξέδωσε ανακοίνωση την οποία και παραθέτουμε:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων εκφράζει την ομόθυμη καταδίκη του για την άδικη και απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε μέσα στον χώρο εργασίας της, από εκπρόσωπο των συμβασιούχων της Μπάντας του Δήμου Πατρέων, η δημοσιογράφος της ειδησεογραφικής πύλης thebest.gr και του nektarini.gr Νεκταρία Ντούκα.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης όταν εκπρόσωποι των μουσικών θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για ανάρτηση του nektarini.gr και thebest.gr σχετικά με το κόστος λειτουργίας της Μπάντας και της Μπαντίνας του Δήμου Πατρέων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ σέβεται και τιμά τους δίκαιους αγώνες όλων των εργαζομένων, στη δε περίπτωση των μουσικών της Μπάντας του Δήμου Πατρέων είναι αναρίθμητα τα ρεπορτάζ του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου που έχουν προβάλλει, με συστηματικό και επίμονο τρόπο, τα αιτήματα τους. Κατά τον ίδιο τρόπο θα πρέπει οι μουσικοί της Μπάντας και οι εκπρόσωποι τους να σέβονται και να τιμούν στην πράξη το δικαίωμα του δημοσιογράφου ν’ ασκεί κριτική και να διατυπώνει ελεύθερα και ανεμπόδιστα τις θέσεις του για τα πράγματα.

Για άλλη μια φορά το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ διαμηνύει ότι οι συνάδελφοι δεν κάμπτονται, ούτε υποχωρούν μπροστά σε απειλές και εκφοβισμούς που μόνο στόχο έχουν τηνφίμωση του Τύπου».
TAGS