Καλεσμένος της Πόπης Τσαπανίδου και της εκπομπής «ΣΚΑΪ Τώρα» ήταν ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μέσα από έναν μακρόσυρτο λόγο άνευ ουσίας προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών που τον βαραίνουν για την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων. «Γιατί εγώ να φουσκώσω το έλλειμμα» διερωτήθηκε on air ο κ. Παπακωνσταντίνου με την Τσαπανίδου να του απαντά με πλήρη ευθύνη των λόγων της και δημοσιογραφική συνέπεια: «Για να φέρετε το ΔΝΤ στη χώρα είναι η απάντηση, για να κερδίσουν κάποιοι χρήματα είναι η απάντηση σε αυτό το ερώτημα».

Σίγησε ο κ. Παπακωνσταντίνου για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να αντιληφθεί την «πληρωμένη» απάντηση που έλαβε από τη δημοσιογράφο του μνημονιακού κατά τα άλλα καναλιού. 

Η Πόπη Τσαπανίδου συνέχισε κατά τη διάρκεια της εκπομπής την ευθεία επίθεσή της στον υπουργό Περιβάλλοντος, αναφερόμενη συνεχώς στις «σκληρές» αποφάσεις που εκείνος έλαβε ως υπουργός Οικονομικών και οδήγησαν τη χώρα μας στο σημερινό αδιέξοδο.

Ο Παπακωνσταντίνου προσπάθησε να τα «γυρίσει» κάνοντας επίκληση στο συναίσθημα και λέγοντας πως δεν μπορεί να βγει με τη γυναίκα του ούτε για έναν καφέ.