Απόφαση να συνεισφέρει οικονομικά στο πρόγραμμα «Bοήθεια στο σπίτι» έλαβε η Διοίκηση της ΕΡΤ, βρίσκοντας όμως την αντίδραση της ΠΟΣΠΕΡΤ. Χαρακτηρίζοντας τη στάση αυτή από τη μεριά της ΠΟΣΠΕΡΤ «παράλογη και δημαγωγική» η ΕΡΤ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.
Παραθέτουμε την ανακοίνωση:

Η Διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. εκφράζει τη λύπη και την απογοήτευσή της για τη στάση της ηγεσίας της ΠΟΣΠΕΡΤ, με αφορμή την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης να διαθέσει 3 εκατομμύρια ευρώ μέσω του ΙΚΑ, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», για τη στήριξη συνανθρώπων μας που έχουν πραγματική ανάγκη στη δύσκολη συγκυρία για όλο τον ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση στην αντίθεση της ηγεσίας της ΠΟΣΠΕΡΤ σε μια πράξη αλληλεγγύης προς ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, η οποία εναρμονίζεται πλήρως με το πνεύμα και την ουσία της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που πρέπει να διακρίνει την ΕΡΤ, την οποία χρηματοδοτεί μέσω του ανταποδοτικού τέλους ο ελληνικός λαός.

Αντί η ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ να σταθεί αρωγός με ευαισθησία σε παρόμοιες πρωτοβουλίες – και μάλιστα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας – καταφεύγει σε παράλογες και δημαγωγικές ενέργειες, με σκοπό τη δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων, χρησιμοποιώντας απαράδεκτες εκφράσεις, του τύπου «μεθόδευση», «υφαρπαγή και διασπάθιση δημοσίου χρήματος». Πώς μια διαφανής πράξη απόλυτης κοινωνικής ευαισθησίας, που επιστρέφει στην ελληνική κοινωνία μέρος του ανταποδοτικού τέλους, μπορεί να χαρακτηριστεί ως «παράνομη πρακτική και αδιαφανής λειτουργία», όπως ισχυρίζεται η ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ;

Ο ελληνικός λαός είναι σε θέση να κρίνει εκείνους που επιχειρούν να τον αποπροσανατολίσουν, ορμώμενοι από συντεχνιακές αντιλήψεις και μικροσυμφέροντα.