Με τη μεγαλύτερη δημοσιογραφική διάκριση στις ΗΠΑ, το βραβείο Pulitzer, τιμήθηκαν το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ιστοσελίδες Huffington Post και Politico καθώς και η εφημερίδα New York Times. 
Ο 30χρονος φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Μασούντ Χοσάινι, τιμήθηκε με το βραβείο στην κατηγορία «Breaking News» για τη συγκλονιστική φωτογραφία ενός κοριτσιού που κλαίει από τρόμο, έπειτα από επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ κατά τη διάρκεια σιιτικής τελετής τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο φωτογράφος Κρεγκ Φ.Γουόκερ της Denver Post κέρδισε βραβείο στην κατηγορία «Θεματική Φωτογραφία» για σειρά φωτογραφιών. Σε μία από τις φωτογραφίες διακρίνεται ο Μπράιαν Σκοτ Όστρομ, ένας βετεράνος στρατιώτης που είχε πολεμήσει στον πόλεμο του Ιράκ, ο οποίος επέστρεψε στις ΗΠΑ πάσχοντας από μετά-τραυματικό στρες.

Ο δημοσιογράφος Ντέιβιντ Γουντ της Huffington Post διακρίθηκε στην κατηγορία «εσωτερική ενημέρωση» για τη δουλειά του για τη ζωή Αμερικανών βετεράνων στρατιωτών που είχαν υπηρετήσει σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Ο δημοσιογράφος των New York Times, Τζέφρι Τζέτλμαν, τιμήθηκε με Pulitzer στην κατηγορία «διεθνής ενημέρωση» για την κάλυψη του λιμού και των συγκρούσεων στην ανατολική Αφρική.

Ο σκιτσογράφος Ματ Γουέρκερ της ιστοσελίδας Politico τιμήθηκε για τα χιουμοριστικά του σκίτσα, κυρίως με θέμα τον πόλεμο ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους.

Για πρώτη φορά εδώ και 35 χρόνια, η επιτροπή του Πούλιτζερ δεν κατάφερε να δώσει βραβείο σε λογοτεχνικό έργο. Η επιτροπή είχε καταλήξει σε τρία μυθιστορήματα: το The Pale King του Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας, το Swamplandiaτης Κάρεν Ράσελ και τη νουβέλα Train Dreams του Ντένις Τζόνσον.

Κανένα από τα βιβλία δεν απέσπασε την απαιτούμενη πλειοψηφία. «Μετά από εκτενή σκέψη, δεν δόθηκε βραβείο» ανακοίνωσε ο Ζιγκ Γκίσλερ.

Πηγή: in.gr