current views are: 2

19 Απριλίου 2012
Δημοσίευση15:56

ΕΣΗΕΑ: Όχι στις μειώσεις μισθών στην «Καθημερινή»

To σωματείο των δημοσιογράφων εξέδωσε ανακοίνωση για τις μειώσεις μισθών που έγιναν στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Δημοσίευση 15:56’
αρθρο-newpost

To σωματείο των δημοσιογράφων εξέδωσε ανακοίνωση για τις μειώσεις μισθών που έγιναν στην εφημερίδα «Καθημερινή».

To σωματείο των δημοσιογράφων εξέδωσε ανακοίνωση για τις μειώσεις μισθών που έγιναν στην εφημερίδα «Καθημερινή». Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ

Η εργοδοσία της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» -ακολουθώντας και αυτή την τακτική των περισσοτέρων εκδοτών- στέλνει το δικό της «μνημονιακό» πολιτικό μήνυμα. Εκμεταλλευόμενη τη χρονική συγκυρία και την ανασφάλεια των εργαζομένων προχώρησε σε μειώσεις των αποδοχών των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων. Μάλιστα, δεν δίστασε να «κόψει» ακόμη και τις αμοιβές χαμηλόμισθων χωρίς καν να δεσμευθεί ότι, τουλάχιστον, θα διατηρήσει τις θέσεις εργασίας.

Είναι γνωστό το πώς και κάτω από ποιά ψυχολογική πίεση, δηλαδή υπό τον φόβο της απόλυσης, εξασφαλίζονται για την εργοδοσία αυτές οι μειώσεις αποδοχών με την υπογραφή των «ατομικών συμβάσεων».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δεν πρόκειται να αποδεχθεί τετελεσμένα γεγονότα. Οι ατομικές συμβάσεις δεν εμποδίζουν τους εργοδότες να κάνουν απολύσεις και φέρνουν νέες μειώσεις αποδοχών των συναδέλφων. Μόνο η ΣΣΕ εξασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και για την υπογραφή της η ΕΣΗΕΑ, μαζί με όλες τις Ενώσεις του Τύπου και των ΜΜΕ, θα αγωνιστεί με κάθε μέσο, που έχει στη διάθεσή της.