Δεκατετράωρη στάση εργασίας από τις 16:00 του Σαββάτου 21-4 έως τις 06:00 της Κυριακής 22-4 και 24ωρη απεργία από τις 06:00 της Κυριακής 22-4 έως τις 06:00 της Δευτέρας 23-4 θα πραγματοποιήσει η ΠΟΣΠΕΡΤ, δηλώνοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση μετάδοσης. «Παρά τις υποσχέσεις και τις δημόσιες δεσμεύσεις της πολιτείας και της διοίκησης, ότι άμεσα θα επιλύσουν το πρόβλημα υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το πρόβλημα της αναπροσαρμογής τής εκτός έδρας αποζημίωσης, το πρόβλημα του περιορισμού των εξαιρέσιμων στο 10% της μισθολογικής δαπάνης, το πρόβλημα της άμεσης πρόσληψης των συναδέλφων ΣΟΧ και άλλα πολλά που έχουν καταγραφεί σε εξώδικα, επιστολές και ανακοινώσεις, τα προβλήματα παραμένουν άλυτα, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται και να υποβαθμίζεται το παραγόμενο έργο της ΕΡΤ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ζητάμε το αυτονόητο, να μπορούμε να εργαζόμαστε, να έχουμε αξιοπρέπεια και να παράγουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος της δημόσιας τηλεόρασης. Παρά τη μεγάλη υπομονή μας, την επαγγελματικότητά μας και τη διάθεση που έχουμε δείξει ούτως ώστε να κρατάμε τη δημόσια τηλεόραση σε ένα επίπεδο, δεν βρίσκουμε αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια» επισημαίνεται.

Η απεργία συμπίπτει με το Ζάππειο ΙΙΙ της Νέας Δημοκρατίας, την Κυριακή το πρωί και απομένει να δούμε εάν ισχύσει η θέση των απεργών για μη εξάιρεση από την κινητοποίησή τους.

Επίθεση της ΕΡΤ

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΕΡΤ στην εξαγγελία κινητοποίησης της ΠΟΣΠΕΡΤ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Είναι λυπηρό και απαράδεκτο το γεγονός πως η ΠΟΣΠΕΡΤ, στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου, επέλεξε να προχωρήσει σε μια καταφανώς παράνομη και καταχρηστική απεργιακή κινητοποίηση.

Η απεργία είναι παράνομη γιατί δεν τηρήθηκαν οι σχετικές προθεσμίες, αλλά και γιατί η ΠΟΣΠΕΡΤ, ως κλαδική ομοσπονδία, δεν έχει δικαίωμα να κηρύσσει απεργία μόνο στην ΕΡΤ. Είναι δε καταχρηστική, διότι τα αιτήματα που προβάλλει δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από τη Διοίκηση της ΕΡΤ, καθώς προβλέπονται από νόμο - γεγονός το οποίο εγγράφως έχει αναγνωρίσει η ίδια η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Η απεργία στερεί από τον Έλληνα πολίτη το δικαίωμα στην ενημέρωση και μάλιστα ενόψει μια κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης και δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η εταιρεία για την υλοποίηση των αποφάσεων της διακομματικής επιτροπής, διαταράσσοντας την πολυφωνία, τη δημοκρατική και αντικειμενική ενημέρωση για τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων. Παράλληλα, πλήττει το κύρος της Δημόσιας Τηλεόρασης και προκαλεί οικονομική ζημία.

Το Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε., είναι υποχρεωμένο να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και να προστατεύσει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση από ενέργειες που την απαξιώνουν και να διεκδικήσει την αποκατάσταση της ζημίας που υφίσταται».