Τι έγινε ρε παιδιά στην Ελευθεροτυπία; Απλήρωτοι εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων; Άλλοι μοιράζονται κρυφά ποσά της τάξης των 350.000 ευρώ, από κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, κι άλλοι προσπαθούν να μαζέψουν 1.000 και 2.000 ευρώ; Τι απέγινε ο κοινός αγώνας κι η αλληλεγγύη; Όλα αυτά καταγγέλθηκαν στη χθεσινή γενική συνέλευση των εργαζόμενων στην Χ.Κ Τεγόπουλος (03/5) που αποφάσισε να ζητήσει απο τα Δ.Σ των σωματείων του χώρου (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, Λιθογράφοι) και τις νομικές τους υπηρεσίες, να συνεργασθούν στο εξής και να βρουν τρόπο ούτως ώστε όλα τα χρήματα από τις κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, που έχουν βρεθεί, να καταβληθούν ισόποσα σε όλους τους εργαζόμενους .

Μάλιστα καταγγέλθηκαν η ΕΠΗΕΑ και οι νομικοί της εκπρόσωποι επειδή οι χειρισμοί τους στο θέμα των κατασχέσεων δεν ανταποκρίνονταν στα όσα είχαν συμφωνηθεί.

Δείτε ΕΔΩ τι καταγγέλλει για το συγκεκριμένο θέμα η Ανασυγκρότηση (Συνδικαλιστική παράταξη Τεχνικών Τύπου Αθήνας – ΕΤΗΠΤΑ).

Kατά τα άλλα η συνέλευση των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας με ψήφους 85 κατά και 4 υπέρ, απέρριψε πρόταση για άμεση επιστροφή στην εργασία ακόμα και... χωρίς πληρωμή δεδουλευμένων αλλά με την προϋπόθεση ότι η Χ.Κ.Τ θα καταβάλει χρήματα σε διάστημα ενός μηνός.

Στην επόμενη γενική συνέλευση των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας θα συζητηθεί πρόταση για εκλογή νέων μελών στην εργασιακή επιτροπή.
 

πηγή: zoornalistas.gr