Στο επίκεντρο των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης του πλανήτη βρίσκονται οι ελληνικές εκλογές με εκατοντάδες δημοσιογράφους και τεχνικούς να έχουν κατακλύσει το Ζάππειο. Περισσότεροι από 370 ξένοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί καλύπτουν τις εκλογές του 2012 στη χώρα μας, αριθμός – ρεκόρ, με συνεχείς ανταποκρίσεις για τις τέσσερεις γωνιές του πλανήτη.

Εκτός από τους 69 μόνιμους ανταποκριτές στην Αθήνα και 143 τεχνικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα, τα μεγαλύτερα παγκοσμίως τηλεοπτικά κανάλια, πρακτορεία και εφημερίδες έχουν στείλει στη χώρα μας επιπλέον διακόσιους δημοσιογράφους και τεχνικούς.

Για πρώτη φορά μάλιστα στα χρονικά των εκλογικών αναμετρήσεων οι ξένοι απεσταλμένοι των ΜΜΕ από όλο των κόσμο είναι περισσότεροι από τους Έλληνες δημοσιογράφους.

Από όλα τα ελληνικά ΜΜΕ διαπιστεύτηκαν για να παρακολουθήσουν τις εκλογές στο Ζάππειο Μέγαρο 224 δημοσιογράφοι και τεχνικοί.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία με τις μεγαλύτερες αποστολές δημοσιογράφων και τεχνικών στη χώρα μας αλλά και των αποστολών από χώρες που για πρώτη φορά στέλνουν ανταποκριτές στη χώρα μας για να παρακολουθήσουν εθνικές εκλογές.

Η μεγαλύτερη δημοσιογραφική αποστολή είναι αυτή της Γερμανίας που καταγράφει 38 μέλη, η Ιταλία έρχεται δεύτερη με 36 απεσταλμένους, «ισοψηφούν» η Γαλλία και η Αγγλία με 28 απεσταλμένους εκάστη χώρα, 25 δημοσιογράφους και τεχνικούς έστειλε στη χώρα μας για τις εκλογές η Τουρκία και η μακρινή μας Ιαπωνία 24. Παρατηρητές όμως έχουν έρθει από το Μεξικό, την Βραζιλία, την Κούβα, την Κολομβία, την Ουρουγουάη, αλλά και το Καζακστάν, τη Γεωργία, την Εσθονία.

Με την εμφάνιση των πρώτων exit polls εκατοντάδες ανταποκριτές στήθηκαν μπροστά στη γιγαντοοθόνη που έχει αναρτήσει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης στο Κέντρο Τύπου του Ζαππείου Μεγάρου και αμέσως σε live μεταδόσεις ενημέρωναν τις χώρες τους για τα πρώτα «αποτελέσματα» όπως τα παρουσίασαν τα ελληνικά ειδησεογραφικά δίκτυα.