Είναι δυνατόν στις μέρες μας, μέρες μεγάλης κρίσης στον τύπο, να αδειάζει ένα κανάλι; Και μάλιστα το κανάλι των εκδοτών; Και όμως είναι! Ουρά έκαναν στο λογιστήριο του Mega οι δημοσιογράφοι που αποχώρησαν, παίρνοντας στα χέρια τους την επιταγή για το πρώτο μέρος της αποζημίωσης, που θα δοθεί σε 4- 9 διμηνιαίες δόσεις. Ποιοι έφυγαν: ο Σταύρος Καπάκος, η Μαρία Καρχιλάκη, η Μαρία Παπουτσάκη, η Αθηνά Κουφοπάνου, η Μαίρη Λαμπαδίτη, ο Θάνος Πασχάλης, η Μαργαρίτα Βεργολιά, ο Κώστας Καζακόπουλος, η Αθανασία Ανεζάκη, η Μαίρη Ορφανίδη, ο Δημήτρης Παπαντωνίου, η Μαριλένα Γεραντώνη, ο Σταμάτης Γιαννίσης,ο Ανδρέας Παπαδημητρίου, η Νατάσα Κιουτσούκη, η Ελένη Μπιμπίκου, ο Γιώργος Θαναηλάκης, η Μαρία Κατσαμακίδου, ο Παναγιώτης Δερνέλης, ο Στάμος Προύσαλης, η Ελένη Δημητρακοπούλου.

Το σύνολο, 24 δημοσιογράφοι καθώς έχει αποχωρήσει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, (θα συνεχίσει, ωστόσο, να μεταδίδει αγώνες για το Μega), ο Αλέξης Σπυρόπουλος και ο Γιάννης Γιαννακόπουλος!

Το σημαντικό είναι ότι στην έξοδο δεν τους οδήγησε μόνον η απαίτηση του καναλιού για υπογραφή ατομικών συμβάσεων που θα οδηγούσε στην ελαχιστοποίηση της αποζημίωσης που δικαιούνται, αλλά και οι εργασιακές σχέσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι ανάλογο κύμα φυγής, δεν υπάρχει σε άλλη διεύθυνση του καναλιού. Και αυτό- λέγεται, αποτελεί τεράστια προσωπική ήττα του διευθυντή Χρήστου Παναγιωτόπουλου, που θα αναγκαστεί να βγει στην πιάτσα και να καλύψει τα κενά με νέα πρόσωπα.

Στο μεταξύ, ο διευθυντής του Mega Χ. Παναγιωτόπουλος, με παρέμβαση στην προσωπική ιστοσελίδα του, ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους που αποχώρησαν, λέγοντας ότι «χωρίς τη δική τους συμβολή τίποτα δεν θα είχαμε καταφέρει. Προσέφεραν το περίσσευμα της γνώσης τους, του ταλέντου τους, της ψυχής τους. Δούλεψαν αργίες, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιές, Πάσχα, έκοψαν από τις άδειές τους μέρες για να μη λείπουν από το ρεπορτάζ, ξενύχτησαν στο δρόμο για να πάρουν μιά δήλωση ή ένα πλάνο».

Να θυμίσουμε τέλος ότι την ατομική σύμβαση δεν έχει υπογράψει και η παρουσιάστρια Όλγα Τρέμη της οποίας το συμβόλαιο λήγει μέσα στο καλοκαίρι.ΧΡΑΝ