current views are: 1

13 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση13:18

Εκτός ΕΣΗΕΑ η Εύα Αντωνοπούλου

Την προσωρινή διαγραφή της Εύας Αντωνοπούλου από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης, εξαιτίας της συμμετοχής της σε εμπορική διαφήμιση.

Δημοσίευση 13:18’
αρθρο-newpost

Την προσωρινή διαγραφή της Εύας Αντωνοπούλου από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης, εξαιτίας της συμμετοχής της σε εμπορική διαφήμιση.

Την προσωρινή διαγραφή της Εύας Αντωνοπούλου από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης, εξαιτίας της συμμετοχής της σε εμπορική διαφήμιση. Ειδικότερα, η δημοσιογράφος κρίθηκε πειθαρχικά ελεγκτέα, για παράβαση της δεοντολογίας, και με ψήφους 3 έναντι 2 της επιβλήθηκε διαγραφή 6 μηνών, ενώ η μειοψηφία πρότεινε διαγραφή 1 έτους.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ: «Το ΠΠΣ ασκεί αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη κατά της συν. Εύας Αντωνοπούλου, επειδή συμμετείχε στη τηλεοπτική διαφήμιση της οδοντόβουρτσας ” Oral B”, καθώς και στη τηλεοπτική διαφήμιση του σαμπουάν ” Head & Shoulders”, οι οποίες προβάλλονται σε διάφορες ώρες της ημέρας και από διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς. Η συμμετοχή της αυτή είναι αντίθετη από ότι ορίζεται ρητά στο άρθρο 5, παρ. γ’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας, που αναφέρει: «Να μην επιδιώκει και μη δέχεται τη διαφημιστική χρήση του ονόματος, της φωνής και της εικόνας του, παρά μόνο για κοινωφελείς σκοπούς».

Από την πλευρά της, η κα. Αντωνοπούλου δήλωσε: «Να σημειώσω καταρχήν, ότι την περίοδο που δέχθηκα την πρόταση για να κάνω αυτό το διαφημιστικό, δεν ήμουν μέλος της ΕΣΗΕΑ γιατί εκείνο το χρονικό διάστημα δεν είχα συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο για να γίνω μέλος, ενώ δούλευα 10 χρόνια με μπλοκάκι, και δεν γνώριζα αν η διοίκηση του «ΣΚΑΪ» θα με προσλάβει, ώστε να πληρώ τις προϋποθέσεις για να δώσω εξετάσεις στην ΕΣΗΕΑ.

Την αποδέχθηκα την πρόταση, δεδομένης της οικονομικής δυσκολίας και συγκυρίας της κρίσης, που η πλειοψηφία των εργαζομένων αισθάνεται, έτσι κι εγώ, αισθάνομαι μια ανασφάλεια, λόγω της κατάστασης της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, που πλήττει τον κλάδο των δημοσιογράφων. Δεν γνώριζα την απαγορευτική διάταξη του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας, καθώς δεν ήμουν μέλος της ΕΣΗΕΑ εκείνη την περίοδο. Τώρα πια, που γνωρίζω το Καταστατικό και τον Κώδικα Δεοντολογίας, δεν θα αποδεχόμουν καινούργια πρόταση για διαφήμιση».