Περίπου 769 είναι οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και τεχνικοί απ' όλες τις χώρες του κόσμου που παρακολουθούν την εκλογική διαδικασία και καταγράφουν τις εξελίξεις στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. Από αυτούς οι ξένοι φθάνουν τους 584 στο σύνολό τους, εκ των οποίων οι 491 διαπιστεύτηκαν ειδικά για να μεταδώσουν τα σημερινά εκλογικά γεγονότα και οι 93 είναι οι μόνιμοι ανταποκριτές των ξένων Μέσων Ενημέρωσης στην Ελλάδα.

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου οι Έλληνες και οι ξένοι δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και τεχνικοί έφτασαν τους 615. Από αυτούς οι ξένοι είναι 382 και οι Έλληνες 233. Επίσης από το Κέντρο Τύπου του Ζαππείου παρακολούθησαν τη διαδικασία 81 παρατηρητές.


Αξίζει να σημειωθεί ότι τη μεγαλύτερη δημοσιογραφική αποστολή στη χώρα μας σήμερα έχει η Γερμανία με 64 μέλη, ακολουθεί η Γαλλία με 42 απεσταλμένους και έπονται η Κίνα με 40 απεσταλμένους, η Ιαπωνία με 37, η Ισπανία με 33, η Ιταλία με 32, η Αυστρία με 18, ενώ η Τουρκία έχει 11 απεσταλμένους από 28 που ήταν στην Ελλάδα στις 6 Μαΐου.


Αποστολές στη χώρα μας για πρώτη φορά έχουν η Ινδία και το Καζακστάν, και επίσης παρακολουθούν αντιπροσωπείες από την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, τη Γεωργία, την Εσθονία, το Ισραήλ, την Κολομβία, το Μεξικό, την Φινλανδία και άλλες χώρες.