Ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τους τηλεθεατές εξέδωσε η ΕΡΤ με αφορμή τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης που σημείωσε το βράδυ των εκλογών. «Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση εκφράζει τις ευχαριστίες της στους Έλληνες τηλεθεατές, για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν προς τη ΝΕΤ, αναδεικνύοντάς την σε πρώτη δύναμη κατά τη διάρκεια του χθεσινού εκλογικού μαραθωνίου, με μερίδια τηλεθέασης που άγγιξαν ακόμα και το 28,5%. Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες επιβράβευσαν την αντικειμενικότητα και το κύρος της ΕΡΤ, επιλέγοντας για την ενημέρωσή τους την εκλογική βραδιά της ΝΕΤ με την Έλλη Στάη. Ενδεικτικά, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των exit polls το μέσο μερίδιο τηλεθέασης του σταθμού έφτασε και το 24,2%, κατά την ανακοίνωση της ασφαλούς πρόβλεψης του αποτελέσματος το 21,5%, ενώ στη συνέχεια, οπότε και η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάλυση του οριστικού αποτελέσματος, το ανάλογο ποσοστό άγγιξε και το 23,2%.

Η ΝΕΤ κράτησε τα σκήπτρα στη συνολική τηλεθέαση της βραδιάς με μέσο μερίδιο 18,2% και ακολούθησαν το MEGA με 17%, ο ΑΝΤ1 με 15,4%, ο ALPHA με 13,6%, ο ΣΚΑΪ με 9,8% και το STAR με 3,6%. Η εκλογική δραστηριότητα καλύφθηκε ραδιοφωνικά με τον πλέον άρτιο τρόπο από τη ΝΕΤ FM, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr.

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα του διαδικτυακού τόπου της ΕΡΤ, αφού από το μεσημέρι της Κυριακής μέχρι και σήμερα, η επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ σημείωσε συνολικά 17.409.000 χτυπήματα (hits), ενώ η υπηρεσία WebTV σημείωσε 1.303.000 streams. Από τις αρχές Ιουνίου μέχρι και σήμερα τα ξημερώματα, περισσότεροι από 600 εργαζόμενοι της ΕΡΤ – δημοσιογράφοι, τεχνικοί, παραγωγοί και σκηνοθέτες – ασχολήθηκαν με την τηλεοπτική κάλυψη της πιο κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης των τελευταίων δεκαετιών.

Στην κάλυψη των εκλογών χρησιμοποιήθηκαν 80 πολυκάμερα και 400 μονοκάμερα συνεργεία για περισσότερες από 400 απευθείας συνδέσεις στην Αθήνα και την επικράτεια. Καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μεταδόθηκαν πάνω από 50 ειδικές εκλογικές εκπομπές, ενώ περισσότεροι από 800 πολιτικοί, υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη όλων των κομμάτων φιλοξενήθηκαν στις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων της ΝΕΤ.

Παράλληλα, η ΕΡΤ κάλυψε 23 συνεντεύξεις αρχηγών ή εκπροσώπων κομμάτων και περισσότερες από 70 περιοδείες και συγκεντρώσεις πολιτικών αρχηγών σε όλη την Ελλάδα».