current views are: 1

20 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση08:03

Υπερβολές στο πρωινό του ΑΝΤ1!

Είδα την ουρά στο κέντρο της Αθήνας- στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη- προκειμένου κάποιοι συμπολίτες να παραλάβουν πακέτο λαχανικών το οποίο μοίραζαν δωρεάν αγρότες της Κρήτης.

Δημοσίευση 08:03’
αρθρο-newpost

Είδα την ουρά στο κέντρο της Αθήνας- στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη- προκειμένου κάποιοι συμπολίτες να παραλάβουν πακέτο λαχανικών το οποίο μοίραζαν δωρεάν αγρότες της Κρήτης.

Είδα την ουρά στο κέντρο της Αθήνας- στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη- προκειμένου κάποιοι συμπολίτες να παραλάβουν πακέτο λαχανικών το οποίο μοίραζαν δωρεάν αγρότες της Κρήτης. Μέχρι εδώ όλα καλά και ωραία. Ωστόσο θα ήθελα να επισημάνω ότι διαφωνώ πλήρως με την επιλογή του θέματος. Αλλά δεν είμαι εγώ αρχισυντάκτης της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη.

Έχω όμως κάθε δικαίωμα ως πολίτης να διατυπώσω την ένστασή μου. Η λεζάντα (super στα… ελληνικά) που είχαν επιλέξει την ώρα που έδειχναν την εικόνα έλεγε: Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα!

Δεν είναι έτσι όμως. Κατά την γνώμη μου ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος, αξιοπρεπής και κυρίως αγωνιστής.

Μπορεί να πήγαν κάποιοι να πάρουν το δωρεάν πακέτο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε η χώρα μόνο των συσσιτίων. Φυσικά και υπάρχουν πολλοί που υποφέρουν. Που στερούνται βασικά είδη διατροφής. Υπάρχουν οικογένειες που ζουν με τα ελάχιστα και άλλες κάτω από το όριο της φτώχιας. Πάντα υπήρχαν όμως και πάντα θα υπάρχουν σε ένα καπιταλιστικό σύστημα όπως της Ελλάδας.

Σήμερα αναμφισβήτητα το φαινόμενο έχει ενταθεί. Αλλά δεν σκύβουμε το κεφάλι. Θυμάμαι ότι αυτό είχε πει και η Παπαρήγα στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

Βεβαίως αν θέλουμε να ζούμε στον αστερισμό του λαϊκισμού– η εκτίμηση μου είναι ότι ο Γ. Παπαδάκης δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία- είναι εύκολο να μετατρέψουμε την χώρα σε χώρα των κουρελήδων και ζητιάνων. Ε, όχι δεν είναι έτσι. Περνάμε πολλές  δυσκολίες αλλά ακόμα έχουμε αξιοπρέπεια.

Συμπέρασμα: Υπήρξε υπερβολή στην προβολή του ρεπορτάζ αλλά κυρίως στους τίτλους!  

Τ.Χ