Για το πρωινό της ΕΡΤ έχω γράψει πολλά- πάντα καλά. Ωστόσο σήμερα υπήρξε κάτι που με προβλημάτισε. Καλεσμένος, ο Μέσι (του Καρατζαφέρη) Γιώργος Κύρτσος, με την ιδιότητα του δημοσιογράφου γιατί αυτή του πολιτικού  την απεμπόλησε παραιτούμενος από τον ΛΑΟΣ, σα να άλλαξε σακάκι ένα πράμα. Σκέφτηκα ότι ο Γ. Κύρτσος, μπορεί να λέει ότι θέλει.  Η ΕΡΤ όμως γιατί το καταπίνει τόσο πρόθυμα; Και εξηγούμαι:

Παραμονές των εκλογών της 6ης Μαΐου, έκανε τους -προσωπικούς και επαγγελματικούς- λογαριασμούς του και θέλοντας να παίξει ρόλο στην κεντροδεξιά ηγήθηκε του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ. Αμέσως μετά, ο αρχηγός του κόμματός του επέλεξε να μην επιστρέψει στο «μαντρί». Το ίδιο και ο Κύρτσος, ο οποίος περιορίστηκε προφανώς στο να διαδραματίσει ρόλο στην πέραν του κέντρου δεξιά. Οι ψηφοφόροι είχαν άλλη άποψη και τότε ήρθε… η αλλαγή του σακακιού.

Φυσικά και ο κ. Κύρτσος μπορεί να δημοσιογραφεί. Αλλά εκείνοι οι οποίοι τον καλούν σε εκπομπές, οφείλουν να έχουν κατά νου ότι τα σχόλιά του, πόρρω απέχουν από αυτά ενός πολιτικοποιημένου αλλά ανεξάρτητου δημοσιογράφου. Ακόμη και ενός δημοσιογράφου ο οποίος έχει κομματική ένταξη, αλλά δεν ηγήθηκε του ψηφοδελτίου Επικρατείας κάποιου κόμματος. Ως τέτοιο, ναι, μπορούν να τον καλούν.

Για να ξέρουμε τι μας γίνεται δηλαδή…

ΧΡΑΝ