Επεισοδιακή ήταν η γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ χθές Σάββατο. Μπουγέλα και πρωτοφανής ένταση ήταν τα δύο χαρακτηριστικά της συνεδρίασης. Η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Ελένη Σπανοπούλου, φυγαδεύτηκε εν μέω γενικής κατακραυγής όταν ύστερα από έξι ώρες συνεδρίασης είπε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ψηφοφορία επικαλούμενη θέμα απαρτίας. Η κυρία Σπανοπούλου σύμφωνα με το Euro2day κατηγορήθηκε καθ'όλη τη διάρκεια της συνέλευσης ότι προσπαθούσε να καθυστερήσει τις διαδικασίες. 

Πολλοί ήταν οι δημοσιογράφοι οι οποίοι απαίτησαν να προσωρήσει κανονικά η διαδικασία και προσπάθησαν να την σταματήσουν. Τότε η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ δέχθηκε επίθεση, ενώ μια παραβρισκόμενη της πέταξε νερό. Στο επεισόδιο τραυματίστηκε και ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος.

Από την αρχή της διαδικασίας το προεδρείο του Ταμείου δέχθηκε σφοδρή κριτική για το θέμα της ρευστοποίησης ομολόγων. Η θέση της διοίκησης του Ταμείου ήταν ότι τα χρήματα που είχε καταθέσει στην ΤτΕ ήταν μετρητά και ότι δεν γνώριζε μέχρι και την τελευταία στιγμή ότι οι εκταμιεύσεις που έκανε μετά το PSI οδηγούσαν σε «σπάσιμο ομολόγων» από την μερίδα του ΕΔΟΕΑΠ στην ΤτΕ.

Με πληροφορίες από το Euro2day.gr