Λήγει το Σάββατο η θητεία των μελών του ΔΣ της ΕΡΤ και αυτό, ανοίγει αυτομάτως τη συζήτηση για αλλαγές στην κρατική ραδιοτηλεόραση, ενώ δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί το (κλεισμένο τηλεφωνικά) ραντεβού του Λάμπη Ταγματάρχη με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος φαίνεται ότι έχει φουρτούνες με τις τράπεζες και τους οργανισμούς. Διευκρινίζουμε ότι ο Ταγματάρχης, δεν ακολουθεί τα μέλη του ΔΣ, καθώς έχει σύμβαση εργασίας με την ΕΡΤ. Ταυτοχρόνως, παρά το γεγονός ότι θα συναντηθεί με τον Δ. Σταμάτη δεν έχει διευκρινιστεί αν η ΕΡΤ θα παραμείνει τελικά στη δικαιοδοσία του υπουργού Επικρατείας ή αν θα περάσει στον Σίμο Κεδίκογλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωρίζει το «μαγαζί» αφού ως δημοσιογράφος έχει θητεύσει σε αυτό, γεγονός που άλλοι θεωρούν καλό και άλλοι κακό. Καλό γιατί γνωρίζει και δεν χρειάζεται χρόνο για να μάθει, κακό γιατί υπάρχουν υπόνοιες ότι και ως υπεύθυνος τομεάρχης για τα ΜΜΕ έχει ήδη δημιουργήσει «συμμαχίες». Άσχετα με το ότι γίνει, για την ΕΡΤ θα έχουν λόγο και άλλοι- εκτός των Σταμάτη και Κεδίκογλου, όπως ο Γιώργος Μουρούτης.

Την ίδια στιγμή, στο Μέγαρο Μαξίμου φτάνουν πληροφορίες ότι στην Αγία Παρασκευή ορισμένοι «αξιωματούχοι» με προνομιακή σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση, σκληραίνουν τη στάση τους έναντι κάποιων Συριζαίων- πραγματικών και όχι γιαλαντζί, αλλά και κάποιων «κυανόκρανων». Και ταυτοχρόνως ότι ορισμένοι εκπομπάρχες φουσκώνουν σαν παγώνια στους διαδρόμους, κομπορρημονώντας ότι έχουν διασφαλίσει τη θέση τους. Το ερώτημα λοιπόν που δημιουργείται είναι, με ποιον μίλησαν και ποιος μπορεί να εγγυηθεί εκπομπές και θέσεις. Οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι αλλαγές θα υπάρξουν.

Και στη διοίκηση και στις διευθυντικές θέσεις και στις εκπομπές- ειδικά σε αυτές που φωνάζουν από μακριά ότι οι παρουσιαστές οφείλουν την παρουσία τους σε αλισβερίσι με την (πρώην) εξουσία. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα γίνει πογκρόμ αν και κάποιοι το χρειάζονται…

Προσοχή: η σκέψη δεν είναι αντισυναδελφική, γιατί οι… χαμαιλέοντες δεν δημοσιογραφούν. ΧΡΑΝ
TAGS