Ο Τζορτζ Έντγουισλ, μέχρι τώρα επικεφαλής του BBC Vision, που διαχειρίζεται όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα του BBC, ορίστηκε γενικός διευθυντής του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού ομίλου της Βρετανίας αντικαθιστώντας τον Μαρκ Τόμσον, ανακοίνωσε ο βρετανικός κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός.
Ο νέος διευθυντής θα αναλάβει τα καθήκοντά του το φθινόπωρο και θα λαμβάνει ετήσιο μισθό 450.000 λιρών (560.000 ευρώ), σημαντική μείωση σε σχέση με τον προκάτοχό του που λάμβανε 671.000 λίρες (834.000 ευρώ).

Ο λόρδος Κρις Πάτεν, πρόεδρος του BBC Trust, του σώματος που επιβλέπει το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο, δήλωσε ότι ο διορισμός του Έντγουισλ αποφασίστηκε ομόφωνα και χαιρέτισε «το εξαιρετικό έργο» του.

«Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι με τον Τζορτζ το BBC θα εδραιώσει τη φήμη του ως ο μεγαλύτερος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός όμιλος παγκοσμίως, και ίσως ο μεγαλύτερος ραδιοτηλεοπτικός όμιλος παγκοσμίως, και θα εξακολουθήσει να βελτιώνεται προτείνοντας ολοένα και καλύτερα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα» δήλωσε ο Πάτεν.

Ο Μαρκ Τόμσον που είναι επικεφαλής του BBC από το 2004 ανακοίνωσε την παραίτησή του τον προηγούμενο Μάρτιο.

Ο Έντγουισλ, που θα γίνει ο 15ος γενικός διευθυντής του BBC, εκτίμησε ότι θα είναι «δύσκολο να διαδεχθεί» τον Τόμσον.

Πηγή: in.gr

TAGS