current views are: 2

19 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση11:04

Ποια ονόματα «παίζουν» για την ΕΡΤ και το ΑΠΕ

Την προσεχή εβδομάδα, πριν αρχίσει η μεγάλη έξοδος του Αυγούστου, αναμένεται να οριστικοποιηθούν (και ενδεχομένως να ανακοινωθούν) οι αλλαγές στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δημοσίευση 11:04’
αρθρο-newpost

Την προσεχή εβδομάδα, πριν αρχίσει η μεγάλη έξοδος του Αυγούστου, αναμένεται να οριστικοποιηθούν (και ενδεχομένως να ανακοινωθούν) οι αλλαγές στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Την προσεχή εβδομάδα, πριν αρχίσει η μεγάλη έξοδος του Αυγούστου, αναμένεται να οριστικοποιηθούν (και ενδεχομένως να ανακοινωθούν) οι αλλαγές στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ προτείνει για τη θέση του Προέδρου τον δημοσιογράφο Γιάννη Βλαστάρη, πρόσωπο για το οποίο η ΝΔ ενδεχομένως να μην θέσει βέτο (για να μην συγκρουστεί) παρά το γεγονός ότι διατηρούσε (ως διευθυντής της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας) στενές φιλικές σχέσεις με τη Ντόρα Μπακογιάννη.

Στην περίπτωση αυτή, ο Νίκος Σίμος θα αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου που είναι και πιο αποφασιστικής σημασίας. Η ΔΗΜΑΡ διεκδικεί και θα έχει ένα μέλος στο ΔΣ- λέγεται ότι πρότεινε ήδη τον Τέλη Σιαμαντά. Στηρίζει επίσης τον δημοσιογράφο Κώστα Σπυρόπουλο για την επιτελική θέση του διευθυντή τηλεόρασης- τον Σπυρόπουλο λέγεται ότι στηρίζει επίσης και σημαίνον στέλεχος της επικοινωνιακής ομάδας της κυβέρνησης.

Ωστόσο, το ενδεχόμενο να του ανατεθεί και το πρόγραμμα και οι ειδήσεις, όπως έπαιξε σαν σενάριο, αποκλείεται κατηγορηματικά. Μετά την άρνηση του (δικού μας) Αντώνη Σκυλλάκου στην πρόταση να αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης (το έγραψε σήμερα το Ποντίκι) στο τραπέζι έπεσε το όνομα του Στρατή Λιαρέλλη, διευθυντή του ΑΝΤ1– δεν έμεινε όμως (στο τραπέζι) για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο νέος Γενικός λοιπόν, όπως και ο νέος διευθυντής ειδήσεων, αναζητούνται προκειμένου να αντικαταστήσουν τους Βασίλη Μπίτση και Γιώργο Κογιάννη. Αναζητούνται επίσης τα μέλη του νέου ΔΣ. Το όνομα της Άννας Παναγιωταρέα, ακούστηκε, αλλά μόνον… ακούστηκε- δεν έπαιξε.

Αντιθέτως παίζει δυνατά το όνομα του Νίκου Ρίζου– με πρόταση της ΝΔ.

Στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, στο οποίο το Μέγαρο Μαξίμου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, λέγεται ότι θα αναλάβει διευθυντική θέση ο Γ. Αντωνίου, με θητεία στον ΑΝΤ1. Ενδεχομένως θα αναζητηθεί και νέο πρόσωπο (εκτός ΕΡΤ) που γνωρίζει τα… μονοπάτια της Αγίας Παρασκευής.

Στο ΑΠΕ τέλος, μετά την άρνηση της Μαριάννας Πυργιώτη και κάποια απροθυμία που δείχνει ο Γιώργος Βλαβιανός, ακούγεται το όνομα του Γιώργου Χαρβαλιά, παλιού διευθυντή του Έθνους. Χριστίνα Αναστασίου