Την Παρασκευή, το CNN υπέστη ακόμα ένα πλήγμα καθώς ο πρόεδρος του τηλεοπτικού δικτύου, Jim Walton, υπέβαλε την παραίτησή του, χωρίς να έχει βρεθεί ακόμα ο διάδοχός του.   Ο Walton που βρισκόταν στο τιμόνι του CNN επί μια δεκαετία, γνωστοποίησε την αποχώρησή του μέσω e-mail που έστειλε στους εργαζομένους. Τονίζεται ότι θα διατηρήσει τη θέση του έως ότου βρεθεί αντικαταστάτης του.  

Σημειώνεται ότι αυτό είναι ακόμα ένα δυσάρεστο νέο για το δίκτυο, καθώς η αποχώρηση ήρθε σε μια χρονική περίοδο όπου η τηλεθέαση βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ενώ η αξιοπιστία των δημοσιογράφων τίθεται υπό αμφισβήτηση. Η τελευταία γκάφα ήταν όταν το CNN έκανε λανθασμένες αναφορές για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, όσον αφορά την υγειονομική περίθαλψη.  

Σύμφωνα με την lifo.gr, μπορεί το CNN Worldwide για φέτος να αναμένει κέρδη της τάξης των $600 εκατομμυρίων, αλλά το γεγονός αυτό επισκιάζεται από την πτώση στην τρίτη θέση της prime-time ζώνης, πίσω από το Fox και το MSNBC. Χαρακτηριστικά, για δεύτερο συνεχές τρίμηνο, το δίκτυο γνωρίζει τα χαμηλότερα ποσοστά στην ιστορία του, καθώς στα «δυνατά» τηλεοπτικά shows του παρατηρήθηκε πτώση μέχρι και 40%.
TAGS