Η πρώτη μετάδοση από την ΕΡΤ αγώνα του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 22 Αυγούστου. Τα δικαιώματα μετάδοσης τα έχει με βάση τη σύμβαση που ο ίδιος ο νυν υπουργός και πρώην τομεάρχης Τύπου της ΝΔ είχε καταγγείλει στη Βουλή, μαζί με τις συμβάσεις για τη μεταφορά και εκμετάλλευση των δορυφορικών προγραμμάτων της ΕΡΤ.   Μάλιστα, ο σχετικός φάκελος με μηνυτήρια αναφορά από τον ίδιο κατατέθηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε και πλέον έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη.  

Κι όμως, αυτή η σύμβαση με την πρώτη μετάδοση αγώνα θα τεθεί σε εφαρμογή και φυσικά δεν θα μπορεί να ακυρωθεί! Παράλληλα, η τελευταία σύμβαση της ΕΡΤ μεταφοράς των δορυφορικών προγραμμάτων προκειμένου να αρχίσει να λειτουργεί σύμφωνα με το νόμο έπρεπε να λάβει το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο.  

Για να γίνει αυτό μαθαίνουμε πως η ΕΡΤ υπέβαλε πριν από λίγες ημέρες –και μάλιστα επί υπουργίας Κεδίκογλου- μαζί με τη σύμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο βεβαίωση με φαρδιές πλατιές υπογραφές στελεχών της ότι δεν υφίσταται οποιαδήποτε εκκρεμοδικία σχετικά με τη μεταφορά του σήματος.
 
Οι καταγγελίες και η μηνυτήρια αναφορά του υπουργού που ήδη διερευνά η Δικαιοσύνη αφορούν και αυτές  τις «αμαρτωλές» συμβάσεις για τη μεταφορά και εκμετάλλευση των δορυφορικών προγραμμάτων. Πώς είναι δυνατόν η ΕΡΤ να βεβαιώνει το αντίθετο;  

Αν και η νέα διοίκηση δεν έχει ήδη καθίσει στις καρέκλες της, φαίνεται ότι στο... παρασκήνιο συνεχίζει να δρα, και μάλιστα αποτελεσματικά, φέρνοντας τη προ τετελεσμένων γεγονότων και ενδεχομένως αδικημάτων για τα οποία φυσικά τυπικώς θα είναι υπεύθυνη. 


Πηγή: Πρώτο Θέμα