Σε νομικό γραφείο αποφάσισε να στείλει η Διοίκηση της ΕΡΤ και το θέμα του Δορυφορικού, όπως ακριβώς έκανε και με το Champions League. Τι σηματοδοτεί και αυτή η κίνηση ως προς την παρουσία του... Νομικού Συμβούλου της ΕΡΤ;

1. Απόλυτη εμπιστοσύνη για όσες γνωμοδοτήσεις έδωσε στην προηγούμενη διοίκηση και για τα δύο θέματα αυτά

2. «Μην τον κουράζουμε τον άνθρωπο, έχει και μια ηλικία και απ' όταν ήρθαμε ζητάει συνέχεια ολιγοήμερες άδειες» 

3. «Δεν ανησυχούμε μήπως παραιτηθεί», όπως και ο Πάπας θέλει να αποχωρήσει από το αξίωμα του με την ...εξόδιο.

4. Η εμπιστοσύνη είναι ένα φρούτο που όποιος το τρώει τρέχει: ανάλογα, στο γιατρό ή στον εισαγγελέα

5. Με τόση εμπιστοσύνη που του δείχνουμε καθημερινά, δεν κινδυνεύει να πάθει κρίση ευθιξίας και να παραιτηθεί

6. Δεν μπορεί «να μην τον βρίσκουν»: θέλει να θεωρείται «γνωστής διαμονής» για τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη, αφού δεν πιστεύει ότι θα του ζητηθεί ποτέ κατάθεση «ανωμοτί».

7. Φυλάει την αψίδα (δαφνοστεφανωμένος και με το καφεδάκι του σε τραπεζάκι καφενείου από κάτω της) που γράφει «όλες οι εξωτερικές γνωμοδοτήσεις ειναι προς όφελος μου». Στο τελευταίο έχει ένα κάποιο δίκιο, αν κρίνουμε από την απόφαση του ΔΣ που δημοσιεύει αποκλειστικά το fimotro, όπου «το νόμισμα» (γύρω στις ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ) κατεβλήθη εν τη παλάμη βάσει «γνωμοδοτήσεως νομικού γραφείου».

Μην σας ξεγελάσει η διατύπωση της απόφασης του ΔΣ, η οποία αφήνει να εννοηθεί ότι δήθεν ειναι η απόφαση του δικαστηρίου που το ορίζει, γιατί σε μιά τέτοια περίπτωση προφανώς δεν θα χρειάζονταν γνωμοδότηση. Το ποσό κατεβλήθη βάσει της «εξωτερικής γνωμοδοτήσεως».

Τώρα βέβαια και μετά την σημερινή αποκάλυψη δημιουργείται ένα δίλημμα για την παρούσα Διοίκηση: τι θα κάνει και με αυτή και με άλλες καταγγελίες που έχουν προηγηθεί ή ενδεχομένως θα ακολουθήσουν; Θα τις στέλνει και αυτές για «γνωμοδότηση επί γνωμοδοτήσεως»; Και θεωρεί άραγε η παρούσα Διοίκηση ότι είναι έτσι καλυμμένη; Γιατί αν δεν απατώμαι, υπάρχει ένα προηγούμενο, ίσως και λίγο στημένο, που ομως κατέληξε με καταδίκη σε δύο χρόνια φυλακή γιατί «μέλος διοίκησης δεν έστειλε καταγγελία που περιήλθε σε γνώση του στον εισαγγελέα». 

Ή για να το θέσουμε και λίγο πιο πολιτικά: Τρικομματική Συγκυβέρνηση σημαίνει πλέον ότι αντί να καλύπτονται τα αρνητικά πεπραγμένα των στελεχών και φίλων ενός κόμματος θα συγκαλύπτονται αυτά και των τριών κομμάτων; Αυτή είναι η νέα διακυβέρνηση Πρωθυπουργίας Σαμαρά; Η Δικαιοσύνη θα αντικατασταθεί από γνωμοδοτήσεις νομικών γραφείων;

Πηγή: fimotro.blogspot.com
TAGS