Με τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκαν σήμερα οι εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΣΠΕΡΤ.
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης τόνισε ότι «ήρθαμε σήμερα να δούμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ να του θέσουμε θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους και τις εταιρείες στα ΜΜΕ».


Σύμφωνα με τον κ. Καλφαγιάννη θα πρέπει να μπει ένα τέλος στη «χειραγώγηση της είδησης, στην εξαθλίωση των εργαζομένων και στην φτωχοποίηση του λαού που αποτελούν στόχο της κυβέρνησης. Η αφαίμαξη του ανταποδοτικού τέλους προς όφελος αδιαφανών διαπλεκόμενων συμφερόντων κάνει μια υγιή ΔΕΚΟ προβληματική, με όλα τα συνεπακόλουθα». Μάλιστα όπως δήλωσε οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να αντιδράσουν ενάντια σε αυτές τις πολιτικές μέχρι την ανατροπή τους. «Και ζητάμε τη βοήθεια, όπως είπα, του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ» κατέληξε.


Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για λαφυραγώγηση του δημόσιου χώρου, κομματικοποίηση του δημοσίου αλλά και απαξίωση της παρεχόμενης ενημέρωσης με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης. «Η συγκυβέρνηση Σαμαρά, με την πλήρη ανοχή και άρα συνενοχή των κ.κ. Κουβέλη και Βενιζέλου, προχωρά στη λαφυραγώγηση του δημόσιου χώρου, στην κομματικοποίηση του δημοσίου και ιδιαίτερα σε μια επέλαση στη δημόσια τηλεόραση που στόχο έχει την απαξίωση της παρεχόμενης ενημέρωσης και τον απόλυτο έλεγχο της πληροφόρησης προς τους πολίτες» είπε.


Επίσης τόνισε ότι η ΕΡΤ χάνει τον δημόσιο χαρακτήρα της ταυτόχρονα με την επέλαση στο αποθεματικό της, με το 25% που πηγαίνει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με αποτέλεσμα από πλεονασματική θα γίνει ξανά ελλειμματική. «Θα έχουμε μια δημόσια τηλεόραση η οποία θα βρίσκεται πολύ χαμηλά στην προτίμηση των τηλεθεατών και ταυτόχρονα μια δημόσια τηλεόραση προβληματική που θα αναγκαστεί εκ νέου σε περικοπές των μισθών των εργαζόμενων στην ΕΡΤ» τόνισε και πρόσθεσε ότι αυτή η εξέλιξη πρέπει να αποτραπεί.


«Καθιστούμε υπεύθυνους όλους όσους έχουν την εντύπωση ότι μετατρέποντας την ΕΡΤ σε μια νέα ΥΕΝΕΔ χαμηλής ποιότητας θα μπορέσουν να ελέγξουν την ενημέρωση, θα μπορέσουν να ελέγξουν την εικόνα που έχει αυτή τη στιγμή η κοινή γνώμη για τις πολιτικές τους επιλογές. Η ΕΡΤ πρέπει να παραμείνει μια πηγή πλουραλιστικής ενημέρωσης, μια όαση στην έρημο της ενημέρωσης στη χώρα μας. Και πρέπει να αποτραπούν όλες αυτές οι ενέργειες που γίνονται από τις 17 Ιουνίου και μετά προκειμένου όλοι όσοι πολέμησαν με νύχια και με δόντια τη δημόσια τηλεόραση όλο το προηγούμενο διάστημα σήμερα να είναι αυτοί που υποτίθεται ότι θα την βγάλουν από το αδιέξοδο με επιλογές λαφυραγώγησης. Να ξέρουν όμως ότι πολύ σύντομα αυτές οι επιλογές θα ματαιωθούν. Και θα ματαιωθούν γιατί δεν μπορεί η δημόσια τηλεόραση να γίνει κομματικό φέουδο» τόνισε.