Σε ψήφισμά τους οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΜΠΕ διευκρινίζουν ότι θα συνεχίσουν τους απεργιακούς αγώνες ώστε να πάψει το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων να ανήκει στις ΔΕΚΟ και να μην γίνουν άλλες απολύσεις και δυσβάσταχες μειώσεις μισθών.  Στην ομιλία του ο εκπρόσωπος του ΔΣ του ΑΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλος δεν παρέλειψε να μιλήσει ανοιχτά για την διοίκηση της «ΔΕΚΟ» και να ταχθεί υπερ της αμεσης απομάκρυνσης του κ. Μάτσικα από το ΑΜΠΕ. 

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην ομιλία του προς τους συναδέλφους του: «Το ΑΜΠΕ βρίσκεται σήμερα στην κρισιμότερη φάση της ιστορίας του σε κατάσταση  διάλυσης. Ουσιαστικά δεν διοικείται, τίποτα δεν λειτουργεί προγραμματισμένα αλλά όλα γίνονται από κεκτημένη ταχύτητα και από την αγάπη των εργαζομένων για το πρακτορείο.
Σαν να μην έφταναν  οι πιέσεις της τρόικας για νέες περικοπές μισθών, εφεδρεία και απολύσεις στο Δημοσιο (άραγε γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι το ΑΜΠΕ θα ξεφύγει από τη λαίλαπα;).

Οι 270 εργαζόμενοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το γεγονός ότι ο κ. Ματσικας -ο απερχόμενος ΓΔ- αρνείται να υποβάλει την παραίτησή του. Ζητώντας αποζημίωση για να παραιτηθεί –περίπου ένα χιλιάρικο δηλαδή από κάθε εργαζόμενο του ΑΠΕ. Την ώρα που όλοι ξερουμε ότι όλοι οι προηγούμενοι διευθυντές ήταν διορισμένοι για πολιτικούς λόγους και όχι φυσικά γιατί ήταν απλά καλοί δημοσιογράφοι (και οι οποίοι υπέβαλαν αυτοβούλως τις παραιτήσεις τους κατά την αλλαγή της κυβέρνησης).

Επιπροσθέτως, ο κ. Μάτσικας διορίστηκε πριν από 26 μήνες από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου με στόχο να διαλύσει το ΑΜΠΕ. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε το γεγονός ότι επί των ημερών του το πρακτορειο έζησε τη χειρότερη κριση με τα κατάπτυστα ανώνυμα e-mails την ώρα που η κυβέρνηση ΓΑΠ έριχνε το ΑΜΠΕ στον καιάδα των ΔΕΚΟ. Η παραπλάνηση ήταν άμεση. Αντί να αγωνιζόμαστε ως μια γροθιά για να μην ενταχθούμε στις ΔΕΚΟ, εμείς ψάχναμε να βρούμε ποιο άθλιο κέντρο και ποια εξίσου άθλια ανθρωπάκια ετοίμαζαν το σχεδιο με τα mails. Ευτυχώς η δικαιοσύνη έχει κάνει το έργο της και αναμένουμε πολύ σύντομα το πόρισμα.
 
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας: Για να πάψει το εθνικό πρακτορείο της  χώρας να είναι ΔΕΚΟ. Η ενημέρωση δεν μπορεί να ΔΕΚΟποιείται. Για να μη γίνουν άλλες περικοπές στους μισθούς μας, που ήδη έχουν μειωθεί κατά 35% μεσοσταθμικά και που, με βάση πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα δημόσια ΜΜΕ η οποία επικυρώθηκε από τη Βουλή, δεν πρέπει να μειωθούν περαιτέρω. Κάθε προσπάθεια εφαρμογής ενιαίου  μισθολογίου στο ΑΜΠΕ θα μας βρει αντίθετους»