Στον Alpha, όπως δείχνουν τα πράγματα, έχουν βγει για καλά και τα… μαχαίρια και τα… πιστόλια. Όσοι αρνούνται να υπογράψουν τη νέα ατομική σύμβαση, απολύονται. Εκτός από τον Γιώργο Βλάχο, απολύθηκαν- όπως έγραψε το pontiki.gr, άλλοι περίπου δέκα εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κουτουφάς, οπερατέρ, τεχνικοί βίντεο κλπ. Η περίπτωση όμως του Γ. Βλάχου συγκεντρώνει το ενδιαφέρον γιατί ο πολιτικός συντάκτης (λέγεται ότι) βρέθηκε πάντα στην πρώτη γραμμή του καναλιού και διαχειρίστηκε πολλές κρίσιμες υποθέσεις.

Για το λόγο αυτό, κάποιοι εκτιμούν ότι πίστεψε πως η άρνηση να υπογράψει δεν θα είχε για τον ίδιο συνέπειες. Το αξιοσημείωτο είναι ότι τη μέρα που η πόρτα του Alpha έκλεινε για τον Βλάχο, το έτερό του ήμισυ στις… πολεμικές αναμετρήσεις του καναλιού, ο Δήμος Βερύκιος, αναλάμβανε τη διεύθυνση του ραδιοφώνου από το οποίο αποχώρησε ο Β. Θωμόπουλος, συνεπικουρούμενος από τον οικονομικό συντάκτη Γιώργο Δημητρομανωλάκη.

Οι εργαζόμενοι στην Κάντζα, λένε ότι ο Βλάχος έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι ο Βερύκιος δεν τον στήριξε, αν και ο ιδιοκτήτης του Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς, του έχει (του Βερύκιου) ιδιαίτερη αδυναμία. Όσοι γνωρίζουν τον Βλάχο, υποστηρίζουν ότι θα το κρατήσει μανιάτικο, αν και γνωρίζει ότι ο Βερύκιος είναι πολύ «γρήγορο πιστόλι».

Αλλά και ο Βλάχος λένε, έχει τον τρόπο, αξιοποιώντας και την παρούσα χρονική συγκυρία, να του δείξει τι πάει να πει… βερίκοκο. Αν μη τι άλλο, θα έχει ενδιαφέρον…

Χριστίνα Αναστασίου