Νέα επιχειρηματικά σχέδια για τη γνωστή δημοσιογράφο και παρουσιάστρια, Μάγια Τσόκλη, η οποία επεκτείνει τις δραστηριότητές της και ανοίγει εργοστάσιο Ζυθοποιίας στην Τήνο
Όπως έγραψε η ίδια στο Facebook: «Μία νέα μικροζυθοποιΐα ετοιμάζεται στην Τήνο... Γεννητούρια θα 'χουμε, με το καλό, στην αρχή του νέου έτους»!  

Η παρουσιάστρια της εκπομπής «Ταξιδεύοντας» τρέφει μεγάλη αγάπη για το νησί, καθώς ο πατέρας της, Κώστας Τσόκλης, εγκαταστάθηκε στον Κάμπο της Τήνου, όπου άνοιξε το Μουσείο Τσόκλη.

Η κ. Τσόκλη, λοιπόν, σχεδιάζει στις αρχές του 2013 να ανοίξει εργοστάσιο μπύρας, σε ένα κτίριο 3 χιλιόμετρα από τη χώρα της Τήνου, όπου παλιά στεγαζόταν η ταβέρνα «Ροδιά», ενώ σύμφωνα με την κυκλαδίτικη εφημερίδα «Κοινή Γνώμη», βασικός μέτοχος της επιχειρηματικής αυτής κίνησης είναι ο σύντροφος της Μάγιας Τσόκλη, Αλέξανδρος Κουρής. 

Ωστόσο, το ερώτημα που γεννάται στους κατοίκους του νησιού αλλά και σε όσους πρωτάκουσαν την ειδήση είναι από πότε η Τήνος διαθέτει κριθάρι, ένα από τα βασικά συστατικά της μπύρας.   

Έτσι, η Μάγια Τσόκλη σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως από την Τήνο θα προέρχεται μόνο ο λυκίσκος, ενώ το κριθάρι θα έρχεται από αλλού.   

Ν.Μ.