Άρχισα να έχω τη βεβαιότητα ότι αυτός ο Βερύκιος θα γίνει από τους αγαπημένους μου συνεργάτες- με την ευρεία έννοια για να μην παρεξηγηθούμε. Δεν είναι μόνον ότι με τρελαίνει το στυλάκι του, αυτό το πλάγιο κοίταγμά του. Που σε κάνει να πιστεύεις ότι θα μπορούσε να κάνει καριέρα στον κινηματογράφο σαν ρολίστας σε αστυνομικές- κατασκοπικές ταινίες τέταρτης διαλογής. Είναι που, δύο ημερών διευθυντής, κατάφερε να γίνει φίρμα.

Όχι μόνον γιατί… κουβάλησε το στούντιο για να μην γίνει η απεργία, αλλά γιατί αυτός ο γίγαντας, εκτός από τα άλλα του ταλέντα, διαβάζει… το βλέμμα των αφεντικών!

Και ίσως, λέει και το… φλιτζάνι.

Επειδή όμως και η αντιγραφή είναι τέχνη, σας παραθέτω αυτούσιο το δημοσίευμα του e-tetradio.gr:

«Στους εργαζόμενους της γαλέρας, συγνώμη του «Alpha 98.9», μίλησαν χθες οι καπεταναίοι, συγνώμη οι διευθυντάδες ήθελα να πω. Ο διευθυντής του σταθμού Δήμος Βερύκιος με πολύχρονη πείρα στα ρεπορτάζ με τα εξοπλιστικά προγράμματα και ο γενικός διευθυντής όλων των ΜΜΕ του ομίλου Κοντομηνά, ο Δημήτριος Φουρλεμάδης, Γενικός Διευθυντής παλιότερα του Αναπτυξιακού Μη Κυβερνητικού Οργανισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αλληλεγγύη». Και μίλησαν με το απαραίτητο τουπέ που πηγάζει εκ της θέσεώς τους. «Προσέξτε μη θυμώσει ο πρόεδρος» διαμήνυσαν στους εργαζόμενους, όπου πρόεδρος ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Φυσικά.

Μην κάνετε απεργίες, μην αντιδράσετε, δουλέψτε χωρίς να πληρώνεστε, ειδάλλως; Ειδάλλως, τι; «Θα βρεθείτε εκτός της βάρκας» είπε με στόμφο ο Δήμος Βερύκιος, με το γνωστό του ύφος. Πόσοι είναι μέσα στη βάρκα; Όχι περισσότεροι από τριάντα όλοι κι όλοι, τόσοι είναι αυτοί που απέμειναν στην έρμη τη συχνότητα. Και οι περισσότεροι είναι απλήρωτοι. Χώρια οι «τηλεοπτικοί», αυτοί από την τηλεόραση του Alpha, που δουλεύουν στο ραδιόφωνο του ομίλου αμισθί. Νέα ήθη. Οι τεχνικοί πάντως που είναι πιο «μάγκες» δεν μασάνε. Ας είναι καλά η ΕΤΕΡ. Και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις. Ο Βερύκιος, ακολουθώντας πρακτικές τρόικας και κυβερνητικής τριανδρίας, προσπάθησε να τους εκφοβίσει. «Μην κάνετε καμία απεργία, ανεξάρτητα τι θα αποφασίσει η ΕΤΕΡ» τους ψιθύρισε. «Διαβάσαμε το βλέμμα του προέδρου. Κι αν προχωρήσετε σε κινητοποιήσεις, μπορεί και να κλείσει το σταθμό». Λίγο θέλει ο Δήμος Βερύκιος να μας πει και το φλιτζάνι...»

ΥΓ: Αυτός ο Φουρλεμάδης καθάρισε με την «Αλληλεγγύη»;

ΧΡΑΝ