Με αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών των εργαζομένων στον Τύπο συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από το γραμματέα της Οργάνωσης Δημοσιογράφων του κόμματος, Μάκη Διόγο, τονίζοντας την ανάγκη ρύθμισης του αγγελιόσημου στο Διαδίκτυο. Την αντιπροσωπεία αποτέλεσαν ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρης Κουμπιάς, ο πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, Κώστας Τσουπαρόπουλος, ο Πάνος Σόμπολος, μέλος του ΔΣ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Ελένη Σπανοπούλου, ο πρόεδρος της ΕΤΗΠΤΑ Γιώργος Μυλωνάς, η πρόεδρος της ΠΟΕΠΤΥΜ, Χριστίνα Ζαμπέλα και η αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΠΗΤ Όλγα Μπατή.

Η αντιπροσωπεία παρουσίασε τα προβλήματα των εργαζομένων στον Τύπο, με κύρια αναφορά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στον κλάδο, το αγγελιόσημο και τα ασφαλιστικά ζητήματα.

Από την πλευρά του, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει ρύθμιση για το αγγελιόσημο στο Διαδίκτυο. Υποστήριξε ότι στη διαδικασία ανακεφαλαίωσης πρέπει να υπαχθούν και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ ανέφερε ότι οι καταθέσεις των ασφαλιστικών ταμείων πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να κατατίθενται σε τράπεζες προκειμένου να εξασφαλίζουν την αναγκαία τοκοφορία. «Είναι μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να μην καταρρεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία», είπε χαρακτηριστικά.
TAGS