Συνεδρίασε σήμερα η Ιερά Σύνοδος, συζητώντας, μεταξύ άλλων, το θέμα της λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού σε συνεργασία με το κανάλι 4Ε.

 

Ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος πληροφόρησε το Σώμα της Ιεραρχίας για τις επαφές που είχε η Τετραμελής Επιτροπή, εξουσιοδοτηθείσα από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, με τους υπευθύνους του Τηλεοπτικού Σταθμού 4Ε. Για μία ακόμη φορά αναδείχθηκε η ανάγκη για την τηλεοπτική παρουσία της Εκκλησίας, ενώ σημειώθηκε η επιθυμία των υπευθύνων του Τηλεοπτικού Σταθμού 4Ε να συνεργαστούν με την Ιερά Σύνοδο.

Ως προς το θέμα έλαβαν το λόγο οι Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Γουμενίσσης κ. Δημήτριος, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, Φιλίππων κ. Προκόπιος, Καισαριανής κ. Δανιήλ, Δράμας κ. Παύλος, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Λαγκαδά κ. Ιωάννης, Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Σταγών κ. Σεραφείμ και Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.

Εν τέλει λήφθηκε απόφαση για συνέχιση της συνεργασίας και μελέτης της δυνατότητας αξιοποίησης, επί συστηματικής βάσης, κατ  αρ­χάς από μέρους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, της προβολής προγραμμάτων πνευματικής οικοδομής και παρουσίασης του έργου της Εκκλησίας., μέσω του Τηλεοπτικού Σταθμού 4Ε.

Κατόπιν αυτών, ο τηλεοπτικός σταθμός της Εκκλησίας έρχεται «ένα ακόμη βήμα πιο κοντά».