Η Σάρον Στόουν μπήκε στα τηλεοπτικά πλατό για τις ανάγκες των γυρισμάτων τεσσάρων επεισοδίων της σειράς «Νόμος και Τάξη» («Law & Οrder»), το πρώτο από τα οποία μεταδόθηκε στις 28 Απριλίου στην Αμερική.

Στην αστυνομική- δικαστική σειρά, που προβάλλεται στην Ελλάδα από τον Αlpha, η ηθοποιός που έγινε ευρύτερα γνωστή από το θρίλερ «Βασικό ένστικτο» υποδύεται τη βοηθό εισαγγελέα Τζο Μάρλοου, μια πρώην αστυνομικό και παλιά γνώριμη του ντετέκτιβ Ελιοτ Στάμπλερ. Σύμφωνα με το σενάριο, η Μάρλοου είχε εκπαιδεύσει στο παρελθόν τον νεοεισερχόμενο στο Σώμα αστυφύλακα Στάμπλερ.

Για τις ανάγκες του ρόλου η Στόουν πέρασε αρκετές ώρες σε δικαστικές αίθουσες και επίσης ακολούθησε αρκετές φορές γυναίκες αστυνομικούς τμήματος ανθρωποκτονιών του Λος Αντζελες σε τόπους εγκλήματος, ώστε να έχει την αίσθηση πώς είναι η συγκεκριμένη δουλειά σε πραγματικές συνθήκες.

«Είχα προηγούμενη τηλεοπτική εμπειρία από συμμετοχές μου σε σειρές όπως το ΄΄Γουίλ και Γκρέις΄΄, αλλά από τότε έχουν περάσει έντεκα χρόνια. Νόμιζα πως ήταν σαν να ανέβαινα ξανά στο τρένο. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει πολύ από τότε. Ηταν σαν να είχα επιβιβαστεί σε τρένο υψηλής ταχύτητας. Οταν βρέθηκα στο πλατό ήταν σαν να με είχε πετάξει ένα χέρι στην Ταϊλάνδη, όπου όλοι μιλούσαν μια διαφορετική γλώσσα, άγνωστη σε μένα. Στο στούντιο δεν ακούς ολοκληρωμένη φράση και όλα γίνονται με ταχύτατους ρυθμούς. Οποιαδήποτε διαδικασία είχα μάθει στην καριέρα μου στον κινηματογράφο ή στη μέχρι τώρα τηλεοπτική παρουσία μου δεν ίσχυε. Ολα γίνονται σχεδόν στο πόδι. Δεν υπάρχει χρόνος. Δουλεύουν όλοι μαζί, λένε μεταξύ τους αστεία για να είναι σε εγρήγορση και εγώ ένιωθα σαν από άλλον πλανήτη. Οταν ερχόταν η σειρά μου να πω τις ατάκες μου τα έχανα και έμενα με το στόμα ανοιχτό. Ολα γίνονταν με τέτοια ταχύτητα που σάστιζα».