Στον ΣΚΑΙ από τις 6 το πρωί Βασίλης Λυριτζής και Δημήτρης Οικονόμου παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό την ψηφοφορία. Η Πόπη Τσαπανίδου με συνδέσεις και από τις 13 περιφέρειες δίνει τον παλμό των εκλογών σε όλη τη χώρα.  Τη σκυτάλη παραλαμβάνουν στις τέσσερις το απόγευμα ο Σπύρος Μάλης και η Λίδα Μπόλα. Στις έξι το απόγευμα ξεκινά η εκλογική βραδιά με τη Σία Κοσιώνη. Μαζί της οι :Αλέξης Παπαχελάς, Μπάμπης Παδημητρίου, Κατερίνα Ακριβοπούλου, Άρης Πορτοσάλτε, Έλλη Τριανταφύλλου αναλύουν τα εκλογικά αποτελέσματα.

Τέλος στο στούντιο ο αναλυτής της Public Issue Γιάννης Μαυρής δίνει την ακριβή εικόνα του εκλογικού χάρτη σε όλες τις περιφέρειες και τους δήμους της Ελλάδας στις πρώτες εκλογές μετά τις βουλευτικές του 2009.

Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ο Alpha ανοίγει παράθυρο» σε όλη την Ελλάδα, καταγράφοντας την εκλογική διαδικασία και ακούει τη φωνή των πολιτών όπου κι αν βρίσκονται. Ο Νίκος Μάνεσης στη Βόρεια Ελλάδα, ο Δήμος Βερύκιος στην Πελοπόννησο, ο Σωτήρης Γιατζόγλου στη Θράκη, ο Γιώργος Κουρδής στην Κρήτη και δεκάδες ρεπόρτερ και ανταποκριτές του Alpha στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ο Γιάννης Πιτταράς, ο Γιώργος Βλάχος και όλοι οι πολιτικοί συντάκτες του Alpha δίνουν τον παλμό, καταγράφουν και μεταδίδουν τις αντιδράσεις από τα επιτελεία όλων των κομμάτων. Στις 14:00 και στις 17:00, στο μεσημεριανό και απογευματινό δελτίο του Alpha, ζωντανές συνδέσεις και ρεπορτάζ για την εκλογική αναμέτρηση. Στις 20:00 ο Αντώνης Σρόιτερ θα δώσει την πρώτη γεύση των αποτελεσμάτων και θα παρουσιάσει τις πρώτες εκτιμήσεις. Στις 23:00 στην ειδική ενημερωτική εκπομπή «Βραδιά εκλογών 2010» ο Αντώνης Σρόιτερ μαζί με πολιτικούς αναλυτές και δημοσιογράφους ερμηνεύουν το μήνυμα των εκλογών, αναλύουν τα αποτελέσματα και καταγράφουν τις αντιδράσεις. Επίσης θα υπάρχουν ζωντανές συνδέσεις, ρεπορτάζ, video, σχόλια και αναλύσεις, με έμφαση στην ενημέρωση για τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης σε όλη την χώρα καθώς και στις αντιδράσεις έτσι όπως καταγράφονται σε κάθε περιοχή της Ελλάδας.

Ο εκλογικός μαραθώνιος στο τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης θα αρχίσει στις 11.30 το πρωί. Η ΕΤ3 θα μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τη διαδικασία και τον παλμό της εκλογικής ημέρας, με απευθείας συνδέσεις με τα εκλογικά τμήματα, την ψηφοφορία των πολιτικών αρχηγών, των υποψηφίων για τους δήμους και τις περιφέρειες. Επίσης, με ρεπορτάζ και χρηστικές πληροφορίες θα ενημερώνει τους πολίτες για τον τρόπο ψηφοφορίας, ανάδειξης των αιρετών και λειτουργίας της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, όπως προβλέπεται από το νόμο Καλλικράτη.Στο στούντιο, η Δέσποινα Μερσιάδου και ο Χρήστος Γιαννούλης, και οι καλεσμένοι τους – εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, της δημόσιας ζωής, του πνεύματος και της τέχνης – θα μας εισαγάγουν στην εκλογική ημέρα και θα σχολιάσουν τη διαδικασία. Η αρχισυνταξία είναι του Πέτρου Τανανάκη, η σκηνοθεσία των Στέργιου Μήττα και Κώστα Κουμαρίδη, και η διεύθυνση παραγωγής του Άρη Παναγιωτίδη.

Στις 13.00, όλα τα νεότερα για την εκλογική διαδικασία και όλες οι εξελίξεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων με το Βασίλη Κατσάρα. Η αρχισυνταξία είναι του Αιμίλιου Σαπρανίδη.

Στις 18.30 αρχίζει η εκλογική βραδιά για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων, με τη Χριστίνα Καλημέρη και το Δημήτρη Ντόζη. Η αρχισυνταξία είναι των Βασίλη Κατσάρα και Χρήστου Γιαννούλη, η σκηνοθεσία των Αλέξανδρου Κάντερ Μπαξ και Τηλέμαχου Κοεμτζόπουλου και η διεύθυνση παραγωγής των Δημήτρη Βέττα, Θεόδωρου Τσέπου και Άρη Παναγιωτίδη.

Με το δημοσιογραφικό και τεχνικό της δυναμικό απλωμένο σε όλη την επικράτεια, η ΕΤ3 θα μεταδώσει τα αποτελέσματα των εκλογών σε απευθείας σύνδεση με τις έδρες όλων των περιφερειών της χώρας, με τους μεγάλους δήμους και με τις έδρες όλων των νομών της Βόρειας Ελλάδας. Επίσης, θα μεταφέρει το κλίμα και τον παλμό σε απευθείας σύνδεση με τα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων για τους δήμους Θεσσαλονίκης, Αθηναίων, Πειραιά, και για τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Αττικής. Η Χριστίνα Καλημέρη, ο Δημήτρης Ντόζης και οι καλεσμένοι τους στο στούντιο της Θεσσαλονίκης, και ο Κώστας Μπλιάτκας με τους δικούς του καλεσμένους στο στούντιο της ΕΤ3 στην Αθήνα, θα σχολιάσουν τα αποτελέσματα.

Ο συντονισμούς και η επιμέλεια είναι του Πάνου Κάσαρη, ενώ το συντονισμό της περιφέρειας έχει η Κατερίνα Καριζώνη. Υπεύθυνος σχεδιασμού είναι ο Ειδικός Σύμβουλος Διοίκησης Γιώργος Φερέτης.

Στον ΑΝΤ1 τις 6 το απόγευμα η Μαρία Χούκλη έχοντας στο πλευρό της τον Γιώργο Παπαδάκη, θα μας μεταφέρουν το εκλογικό κλίμα από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, με εκλεκτούς καλεσμένους από όλους τους χώρους, διαφωτιστικά ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις Μαζί τους, ο Αντώνης Δελλατόλας, o ο Γιώργος Βλαβιανός, ο Δημήτρης Κοτταρίδης και η Στεφανία Μουρελάτου οι οποίοι θα σχολιάζουν τις εξελίξεις, μαζί με τους εκλεκτούς καλεσμένους που θα βρίσκονται στο στούντιο. Ο Στράτος Φαναράς και η Metron Analysis αναλύουν και σχολιάζουν τα αποτελέσματα.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ροής των αποτελεσμάτων, στο στούντιο του ΑΝΤ1 θα βρίσκονται αρκετοί παράγοντες της δημόσιας ζωής. Πολιτικοί από όλες τις παρατάξεις, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες θα σχολιάζουν και θα αναλύουν τα αποτελέσματα, όπως αυτά θα διαμορφώνονται.

Σε ζωντανές συνδέσεις με το Υπουργείο Εσωτερικών, το Μέγαρο Μαξίμου και τα γραφεία των κομμάτων, θα παρακολουθούμε την πορεία των εκλογών λεπτό προς λεπτό και θα ακούμε τις δηλώσεις των πολιτικών. Παράλληλα, οι ρεπόρτερ του ΑΝΤ1 θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ οι ανταποκριτές θα μεταφέρουν τον παλμό των εκλογών από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.

Στη ΝΕΤ από τις 06.00 το πρωί περισσότεροι από 300 δημοσιογράφοι, τεχνικοί και σκηνοθέτες της Δημόσιας Τηλεόρασης θα είναι επί ποδός για να μεταφέρουν λεπτό προς λεπτό τον παλμό της εκλογικής αναμέτρησης, με απευθείας συνδέσεις και ρεπορτάζ από τις περιφέρειες και τους δήμους όλης της χώρας. Σε συνεργασία με την ΕΤ3, περιφερειακούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, η ΝΕΤ θα ενημερώνει συνεχώς έγκαιρα και έγκυρα τους τηλεθεατές. Στην κάλυψη των εκλογών θα χρησιμοποιηθούν δύο δορυφόροι, δέκα μονάδες εξωτερικών μεταδόσεων και δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία ανά την επικράτεια.

Η ενημέρωση θα αρχίσει από τις 06:00 το πρωί με τον Κώστα Αρβανίτη και τη Μαριλένα Κατσίμη στην «Πρωινή ενημέρωση» της εκλογικής μάχης. Αμέσως μετά, στις 10:00 και έως τις 12.00, η Μαρία Σαράφογλου, θα μεταφέρει ό, τι «Συμβαίνει τώρα», σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από τις 12.00 έως τις 13.00 θα μεταδοθεί δελτίο ειδήσεων με όλη την εκλογική δραστηριότητα. Στη συνέχεια και μέχρι τις 15:00, τη σκυτάλη θα παραλάβουν η Πηνελόπη Γαβρά και ο Γιάννης Σκάλκος, οι οποίοι θα την παραδώσουν στις 15.00 στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ .

Ο μαραθώνιος της εκλογικής βραδιάς θα αρχίσει στις 18:00. Στο κεντρικό στούντιο θα βρίσκονται ο Τάκης Σπηλιόπουλος και η Ρίτσα Μπιζόγλη, τους οποίους θα πλαισιώσουν ο Προκόπης Δούκας και η Βάλια Πετούρη. Πολιτικοί, πολιτικοί αναλυτές και δημοσιογράφοι θα μεταφέρουν το σφυγμό της ημέρας, αναμένοντας το κλείσιμο της κάλπης. Στις 19.00, με το κλείσιμο της κάλπης, σε απευθείας σύνδεση με το υπουργείο Εσωτερικών, η ΝΕΤ θα μεταδώσει τα πρώτα αποτελέσματα, ενώ αναμένεται ότι γύρω στις 21:00 θα υπάρχει σαφής εκτίμηση για τα αποτελέσματα στις 13 περιφέρειες και τους πέντε μεγαλύτερους δήμους μέσω του συστήματος ασφαλούς μετάδοσης που εφαρμόζει η εταιρεία Singular Logic.

Από το στούντιο θα σχολιάζουν τα αποτελέσματα, αλλά και το μήνυμα της κάλπης για την επόμενη μέρα υπουργοί, στελέχη κομμάτων, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και γνωστοί δημοσιογράφοι. Μέχρι το πρωί η ΝΕΤ θα μεταδίδει κάρτες με όλα τα αποτελέσματα.

Στο ALTER την ημέρα των εκλογών, Κυριακή 7 Νοεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως και στις 12 το βράδυ, η Διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης του καναλιού μεταδίδει ζωντανά έναν μαραθώνιο ενημέρωσης με παρουσιαστή τον Νίκο Χατζηνικολάου. Στα στούντιο του Alter θα βρίσκονται οι Άκης Παυλόπουλος, Γιώργος Αυτιάς, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Τράγκας, Κώστας Χαρδαβέλλας, Ανδρέας Κωνσταντάτος και Κάτια Μακρή που θα αναλύσουν και θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Στις 7 ακριβώς, το ALTER παρουσιάζει την πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα.