current views are: 1

4 Ιανουαρίου 2013
Δημοσίευση13:40

Στην ΕΡΤ και η Βούλα Κεχαγιά

Η πολιτική συντάκτρια των ΝΕΩΝ Βούλα Κεχαγιά, προσλήφθηκε ως ΠΕΘ στην ΕΡΤ, με απόφαση του ΔΣ της εταιρείας.

Δημοσίευση 13:40’
αρθρο-newpost

Η πολιτική συντάκτρια των ΝΕΩΝ Βούλα Κεχαγιά, προσλήφθηκε ως ΠΕΘ στην ΕΡΤ, με απόφαση του ΔΣ της εταιρείας.

Η πολιτική συντάκτρια των ΝΕΩΝ Βούλα Κεχαγιά, προσλήφθηκε ως ΠΕΘ στην ΕΡΤ, με απόφαση του ΔΣ της εταιρείας.
Η Βούλα Κεχαγιά υπήρξε (στο παρελθόν) συμβασιούχος- ρεπόρτερ της ΕΡΤ αλλά όταν ετέθη θέμα αποκλειστικής απασχόλησης- κάτι που δεν ισχύει πλέον για τους ΠΕΘ, δεν δέχθηκε να παραιτηθεί από τα ΝΕΑ, στα οποία έχει καλύψει με επιτυχία την Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ.

Η θέση της Ειδικής Συμβούλου στην οποία προσελήφθη, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αξιοποίησης, καθώς δεν επιτρέπει να δραστηριοποιηθεί ενεργά σε επιτελικές θέσεις.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά τη σημερινή υπ’ αριθμ. 1068 συνεδρίασή του (Παρασκευή, 4/1/2013), ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:

1. Ενημερώθηκε για το θέμα της διανομής και εκμετάλλευσης του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ Α.Ε. Ειδικότερα, ενημερώθηκε για τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και για τις ενέργειες που προτείνονται, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της εταιρείας.

2. Ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο θέμα του EURONEWS και ειδικότερα για την έρευνα που αφορά στη νομική πτυχή της υπόθεσης.

3. Ενημερώθηκε για το θέμα της σύστασης Επιτροπής Ελέγχου (Α.Δ.Σ.1062/15.11.12, θ.1ο) και των αρμοδιοτήτων αυτής, όπως απορρέουν από το Νόμο.

4. Ενέκρινε την τροποποίηση προηγούμενης απόφασής του που αφορά στις αποδοχές εργαζομένου που προσελήφθη ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων. Η απόφαση δεν έχει αναδρομική ισχύ.

5. Ενέκρινε την πρόσληψη της κυρίας Παρασκευής Κεχαγιά ως Ειδικής Συμβούλου με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, διάρκειας ενός έτους.

6. Ενέκρινε την ανανέωση εκτέλεσης της παραγωγής (δέκα επεισόδια) της σειράς εκπομπών με τίτλο «ΡΙΜΕΪΚ». Το κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 10.192 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.).

7. Ενέκρινε την προσφορά υπηρεσιών αφιλοκερδώς από δύο συνταξιοδοτηθέντες υπαλλήλους της εταιρείας. Ακόμη, εξουσιοδοτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος να αποφασίζει για παρόμοια αιτήματα συνταξιούχων της εταιρείας.