Νέα επιστολή έστειλαν οι εργαζόμενοι των εκδόσεων Λυμπέρη αυτή τη φορά στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι αναφέρουν χαρακτηριστικά για τον εργοδότη Αντώνη Λυμπέρη: «όταν μας ζητούσε και εδώ και πολλούς μήνες και μέχρι την τελευταία στιγμή να τον στηρίξουμε, εν κρυπτώ σχεδίαζε μεθοδικά την προσωπική του διαφυγή και επιχειρηματική επιβίωση μέσω παράλληλων πολιτικών σχημάτων». Εξάλλου σε ανακοίνωση των εργαζομένων τον περασμένο Νοέμβριο αναφερόταν «η παραχώρηση των τίτλων, είχε ήδη δρομολογηθεί εδώ και πολλούς μήνες, με τη σύσταση παράλληλων εταιρειών σχημάτων από τον Μάρτιο του 2012.»

Όπως αναφέρει στο σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών ο Χάρης Ιωάννου, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του περιοδικού Τηλεκοντρόλ, ο τίτλος του οποίου ανανεώθηκε τον Μάρτιο του 2010 για δέκα χρόνια από τις εκδόσεις Λυμπέρη. Κι όμως, η εταιρεία παραιτήθηκε από την προστασία του εμπορικού σήματος τον Αύγουστο του 2012, τον οποίο κατοχύρωσε τελικά η κυπριακή εταιρεία Sunflowerco Ltd, μέσω του ευρωπαϊκού οργανισμού σημάτων με έδρα την Ισπανία. Λίγο αργότερα, στην 1 Νοέμβρη του 2012 εμφανίζεται να κατοχυρώνει ξανά το σήμα μια άλλη κυπριακή εταιρεία, η Yellow Divine Ltd.
 
«Συνεχίζει ανενόχλητος να κάνει τον εκδότη»
Λίγες μέρες αργότερα, στις 15 Νοεμβρίου συστήθηκε η εταιρεία Alpha Editions A.E από τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο με αντιπρόεδρο τον Λαυρέντιο Αλβέρτη (στενό συνεργάτη του Δημήτρη Κοντομηνά). Όπως είναι γνωστό η εταιρεία εκδίδει τα περιοδικά των Εκδόσεων Λυμπέρη Εγώ, Ηello, 7MTV και Τηλεκοντρόλ, ενώ στα δυο πρώτα σύμβουλος έκδοσης είναι η Έλενα Μακρή, σύζυγος του Αντώνη Λυμπέρη. Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα «συνεχίζει ανενόχλητος να κάνει τον εκδότη μέσα από δυο εταιρείες- βιτρίνες...

Η δεύτερη εταιρεία-βιτρίνα είναι η Identity Media -που φαίνεται στα χαρτιά να ανήκει στον για χρόνια συνεργάτη του Πέτρο Μπουροβίλη- αλλά στο μετοχικό κεφάλαιο της έχει παρελάσει όλη η οικογένεια, ο ίδιος, η γυναίκα του, η κόρη του. Οι εταιρικές εκδόσεις, το περιοδικό του αεροδρομίου, τα Confidential ήταν κερδοφόρα, οπότε ήταν κρίμα να τα φάει η μαρμάγκα», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει « Μην εκπλαγείτε αν στη συγκεκριμένη εταιρεία πασάρει γλυκά και ωραία τα υπόλοιπα φιλέτα του όπως Vogue, Men's Health, Status, Lucky Prevention».

Σύμφωνα με την Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, ο φόβος του κ. Λυμπέρη είναι να αποδειχθεί μέσα από τη δικαστική οδό ότι η νέα εταιρεία αποτελεί συνέχεια της παλιάς. Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, οι νομικοί σύμβουλοι της Ένωσης Δ. Περπατάρης και Γ. Σκορδιαλός αναφέρουν «Αν έχουμε μεταβίβαση επιχείρησης, τότε ο διάδοχος αναλαμβάνει το σύνολο των υποχρεώσεων που είχε δημιουργήσει ο προκάτοχος του, δηλαδή οι Εκδόσεις Λυμπέρη», ενώ ο κ Σκορδαλιός προσθέτει: «Με την πρακτική που ακολούθησε στην κατ' ουσίαν μεταβίβαση των τίτλων των περιοδικών ενδεχομένως προκύπτουν και άλλου είδους ευθύνες γα τον ίδιο τον Α. Λυμπέρη νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας».