Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ο ιδρυτής του στούντιο ΑΤΑΓιώργος Ράλλης.

Το στούντιο ΑΤΑ, που μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να δίνει το παρόν στο χώρο της Ελληνικής τηλεόρασης, ιδρύθηκε το 1971.

Σε αυτό γυρίστηκαν κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές , όπως ο «Γιούγκερμαν», «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται», «Πάνθεοι», «Γαλήνη», μουσικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, καθώς και τηλεοπτικές σειρές που σηματοδότησαν την έναρξη της ιδιωτικής τηλεόρασης.  

Εκεί γυρίστηκαν περισσότερα από 5.000 επεισόδια δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών :Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» με την Κάτια Δανδουλάκη, τον Ανδρέα Φιλιππίδη, τον Γιώργο Φούντα ως Παναγιώταρο, τη Γεωργία Βασιλειάδου, τον Νάσο Κεδράκα, τον Δήμο Σταρένιο, τον Αλέξη Γκόλφη και τον Λυκούργο Καλλέργη, ο «Γιούγκερμαν» σε σκηνοθεσία του μεγάλου Βασίλη Γεωργιάδη, με τον Αλέκο Αλεξανδράκη και τη Μιμή Ντενίση, «Οι Πανθέοι» με την Κάτια Δανδουλάκη, «Εκείνες κι εγώ» με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Ακόμα, η θρυλική «Μαντάμ Σουσού» με την Αννα Παναγιωτοπούλου, οι «Απαράδεκτοι» με τον αξέχαστο Βλάσση Μπονάτσο, οι «Τρεις χάριτες». Στις νεότερες παραγωγές του συγκαταλέγονται οι σειρές «Παρά πέντε», «Λατρεμένοι μου γείτονες», «Χαρά αγνοείται», «Ευτυχισμένοι μαζί», «L.A.P.D.».

«Ο ίδιος ο Ράλλης είχε αισθανθεί, πως η Ελληνική τηλεόραση έπρεπε να στραφεί στα μεγάλα έργα της λογοτεχνίας και της ιστορίας. Και μάλιστα σε μια εποχή πάρα πολύ δύσκολη», δήλωσε στην τηλεόραση της ΝΕΤ, τηλεφωνικά, ο σκηνοθέτης, Κώστας Κουτσομύτης.

Τη σκυτάλη στη διαχείρηση του στούντιο πήρε η Φρόσω Ράλλη, ενώ η κηδεία του Γιώργου Ράλλη θα γίνει την Πέμπτη, 10/1, στις δύο το μεσημέρι από το νεκροταφείο Ερυθραίας.

Με πληροφορίες από ert.gr